NEMOJTE DA VIČETE NA MENE DOK VODIM SEDNICU! Opet haos u Skupštini, Maja Gojković opet glavna akterka!
Foto: Fonet / Nemanja Pančić

pala opomena

NEMOJTE DA VIČETE NA MENE DOK VODIM SEDNICU! Opet haos u Skupštini, Maja Gojković opet glavna akterka!

"Izričem vam treću opomenu jer zaista ne mogu da radim ovako zato što urlate na predsednika parlamenta", kazala je Gojkovićeva

Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je tri opomene, a zatim i meru udaljenja sa sednice poslaniku Socijaldemokratske stranke Marku Đurišiću.

Đurišić je držao podignut Poslovnik o radu parlamenta i zahtevao da dobije reč kada mu je predsednica izrekla prvu opomenu tokom utvrđivanja dnevnog reda, odnosno glasanja o predloženim tačkama za dopunu dnevnog reda.

"Nemojte da vičete na mene dok vodim sednicu. Je l’ to jasno", rekla je Gojkovićeva, ističući da ne čuje i da joj je teško u takvim uslovima da vodi sednicu.

Potom je Đurišiću, koji je želeo utvrđivanje kvoruma, izrekla dve opomene za kratko vreme zbog ometanja rada parlamenta, pa i treću kojom mu je oduzeta reč.

"Izričem vam treću opomenu jer zaista ne mogu da radim ovako zato što urlate na predsednika parlamenta", kazala je Gojkovićeva i rekla da opozicija kada je u parlamentima u svetu mirna i tiha i poštuje pravila, te ih pozvala da poštuju i nacionalni parlament.

On je nastavio sa mesta da joj se obraća sa podignutim Poslovnikom, ali se nije čulo šta govori, a ona mu je izrekla i meru udaljenja sa sednice jer joj je, kako je ona rekla, kazao: "Šta je bre ćorava". Đurišić prvobitno nije želeo da napusti salu, ali je to ipak uradio, zajedno sa svim poslanicima opozicije. Opomenu je "zaradio" i poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić. Poslanik DS Radoslav Milojičić rekao je da je Đurišić kao šef poslaničke grupe tražio utvrđivanje kvoruma i da je mimo pravila i bez razloga udaljen sa sednice. "Molim vas da utvrdite kvorum jer nije primereno da ponižavate institucije i radimo bez kvoruma, nije legitmno ni po zakonu. Tako ne treba da se radi u ovom visokom domu", rekao je Milojičić ističući da Gojkovićeva krši Poslovnik i udaljava poslanika sa sednice koja se drži bez kvoruma. Gojkovićeva je rekla da sednica ima kvorum i nastavila sa utvrđivanjem dnevnog reda, a Đurišić je još u sali i okružen je poslanicima opozicije.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.