Vila na Dedinju jeste Dodikova! Tek ćete se iznenaditi kad vidite od kog srpskog moćnika ju je kupio! (FOTO) (VIDEO)

Potvrđeno

Vila na Dedinju jeste Dodikova! Tek ćete se iznenaditi kad vidite od kog srpskog moćnika ju je kupio! (FOTO) (VIDEO)

Bosanski mediji objavili dokaz da je Milorad Dodik vlasnik vile, kao i otkriće da je vilu kupio od aktuelnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića
Objavljeno: 20:09h

Da je predsednik Republike Srpske vlasnik stana u luksuznoj vili u elitnom beogradskom naselju Dedinje do sada se samo nagađalo. Sada je i dokazano. Milorad Dodik 1996. godine: Karadžić i Mladić moraju u Hag Ono što je još zanimljivije, a otkrila je sarajevska TV1, jeste da je Dodik vilu kupio od jednog od ključnih aktera jedne od najvećih afera u RS-u - aktuelnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića.

Njih dvojica su zajedno radili u poslu između Republike Srpske i češkog ČEZ-a, koji je na kraju rezultirao propadanjem rudnika i termoelektrane Gacko. Možda projekat nije uspeo, ali su njih dvojica nastavili uspešno da sarađuju na njegovim ruševinama. Tako Dodik 2007. postaje vlasnik polovine vile koju je ČEZ kupio upravo na ime Obradovića. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, radi se o stanu površine 340 kvadrata, s garažom od 45 kvadratnih metara. Obradoviću je ostao stan od 460 kvadrata i garaža.
Od ranije se zna da je Dodik stan kupio za 750 hiljada eura, i to u gotovini, a da je tek godinu kasnije kupovinu pokušao pokriti kreditom od Pavlovića banke.

Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu overio pečatom Vlade RS TV1

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.