PET ŽENA GA JE OPTUŽILO ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE, A TEK DA MU VIDITE IMOVINSKU KARTU: Upoznajte Milutina Jeličića Jutku, predsednika opštine Brus (FOTO)
Foto: Printscreen

džip, stan, poslovni prostor

PET ŽENA GA JE OPTUŽILO ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE, A TEK DA MU VIDITE IMOVINSKU KARTU: Upoznajte Milutina Jeličića Jutku, predsednika opštine Brus (FOTO)

Jeličić je postao Bred Pit lokalne samouprave

Objavljeno:

Predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku pet žena je prijavilo za sesksualno uznemiravanje, ucene i maltretiranje. Kako su te žene navele, Jeličić je svima obećavao zaposlenje, a onda je pokušavao da bude intiman sa njima.

Iskaze su dale Marija Lukić, Jeličićeva sekretarica i stranačka koleginica, Snežana Bojić, kojoj je predsednik opštine Brus pomogao da se zaposli u Narodnoj biblioteci u tom gradu posle čega je pokušao da je napastvuje, zatim Sandra M. iz Brusa, kojoj je Jeličić obećavao posao ukoliko bude intimna s njim, Marijana B. i još jedna devojka čiji identitet nije poznat.

Krajem marta, Jeličić je saslušavam skoro osam sati, a prema pisanju medija negirao je optužbe, a zatim je, odlukom Tužilaštva pušten da se brani sa slobode.

foto: Printscreen

Jeličić je 2012. godine, kada je bio poslanik u skupštini imao poslaničku platu od 82.000 dinara. Tada je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio stan bez naznake koliko kvadrata ima, koji je kupio na kredit i poslovni prostor od 1.500 kvadrata koji je nasledio. Takođe je prijavio i automobil BMW X5 iz 2007. godine koji je takođe kupio - na lizing.

Kada je 2015. godine Agenciji prijavljivao promene, već je bio predsednik opštine Brus, i tada mu je plata bila 87.000 dinara. Tada je prijavio stan od 80 kvadrata koji je kupio, i poslovni prostor od 1.200 metara kvadratnih, koji je nasledstvo. Automobil je zamenio novijim, jer ovaj BMW X5 koji je prijavio 2015. je iz 2008. godine.

Poslednja promena bila je 2016. godine, kada je Milutin Jeličić Jutka prijavio Agenciji isto što i 2015. godine, s tim što mu je, prema prijavi koju je podneo Agenciji plata na istom mestu manja i od tada iznosi 76.000 dinara.

Milutin Jeličić Jutka prešao je u Srpsku naprednu stranku iz Nove Srbije prošle godine. Tada je ceo opštinski odbor Nove Srbije koji je predvodio Jutka prešao u SNS, koja sada u lokalnom parlamentu ima apsolutnu većinu sa 26 od ukupno 29 odbornika.

Bonus video:

Saša Janković, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.