ALO, MAJMUNE, HOĆEŠ DA TE ISPREBIJAM? Gradonačelnik Kraljeva napada ljude na ulici zbog prozivanja na društvenim mrežama (FOTO)
Gradonačelnik Kraljeva batina ljude na ulici, Foto: Fonet, Fonet Opština Kraljevo

kauboj!

ALO, MAJMUNE, HOĆEŠ DA TE ISPREBIJAM? Gradonačelnik Kraljeva napada ljude na ulici zbog prozivanja na društvenim mrežama (FOTO)

Nasrće na građane usred bela dana i nikom ništa!

Objavljeno:

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prošle subote pretukao je na ulici Nikolu Kovinića jer ga je on na društvenim mrežama prozvao da je budžetski novac izvlačio u stranačke svrhe, saznaje "Blic".

Tako je verbalni obračun sa društvenih mreža, koji je počeo objavljivanjem spiska osoba koje su donirale predsedničku kampanju SNS sa kojima je gradonačelnik potpisao ugovor o delu, prerastao u fizičko nasilje na ulicama ovog grada.

Drugim rečima, Kovinić je na svom Fejsbuk profilu postavio dokumenta iz kojih se vidi da je od 12 osoba sa kojima je gradonačelnik Kraljeva potpisao ugovore o delu za rad u gradskoj upravi, šest bilo na listi donatora kampanje Aleksandra Vučića. To otkriće se desilo krajem prošle godine i od tada počinje verbalni rat njih dvojice, koji će svoj epilog dobiti i na sudu jer je gradonačelnik tužio Kovinića za uvrede.

Međutim, Terzić nije mogao da sačeka odluku suda već je pokušao da sam presudi Koviniću i to u subotu, 31. marta, kada su se slučajno sreli na ulici. Tada je u kasnim večernjim satima, prema rečima jednog od očevidaca, gradonačelnik ošamario Kovinića i to u prisustvu svoje supruge i još jednog čoveka.

- Nisam baš bio blizu i ne znam da li je bilo nekih verbalnih prepucavanja, ali sam jasno video da je gradonačelnik ošamario jednog čoveka, za koga sam naknadno saznao da je reč o Nikoli Koviniću, koga poznajem. Naime, sve se desilo vrlo brzo, oko 10 sati uveče, i to blizu raskrsnice Jug Bogdanove ulice. Terzić je išao sa suprugom i još jednim čovekom, a u susret im je išao Kovinić. Mimoišli su se, međutim, gradonačelnik se naglo okrenuo i mislim da je nešto rekao ovom drugom čoveku, odnosno Koviniću. Nakon toga gradonačelnik mu je prišao i udario ga u lice. Nisam video koliko puta, jer sam se odmah sklonio da se ne bih uvlačio u ovaj slučaj i ne znam šta se dalje dešavalo. Ne znam da li je gradonačelnik bio vređan ili provociran, ali ako je i to, on nije smeo sebi da dozvoli da se tuče na ulici - navodi naš sagovornik.

Njegove navode za "Blic" je potvrdio i napadnuti Kovinić.

- Tačno je da me je Terzić udario i to bez ikakvog povoda. Ja sam u subotu doputovao iz Beograda i sa autobuske stanice krenuo kući. Međutim, umesto u svom domu, ja sam završio u Hitnoj pomoći i policiji jer me je gradonačelnik udario tako da sam morao da zatražim pomoć lekara. Sve je bilo tako brzo da nisam bio ni svestan njegove bahatosti, sve dok me bol i krv iz nosa nisu osvestili. Razlog za njegov postupak ne znam jer sam mirno išao ulicom Oktobarskih žrtava u pravcu centra grada. Kada sam prošao raskrsnicu sa Jug Bogdanovom, ispred prodavnice lovačke opreme, u susret mi je išao Terzić sa suprugom i još jednim čovekom, koga ne poznajem. Mimoišli smo se, a on se nakon nekoliko koraka, u hodu, meni obratio sa: "Alo, majmune". Zastao sam i pitao da li to meni kaže, a on je dobacio: "Alo, majmune, hoćeš da te isprebijam". Na to sam mu odgovorio: "Ajde". Nakon toga prišao mi je i udario me u lice, zatim se okrenuo i otišao u pravcu autobuske stanice - navodi Kovinić.

On dodaje da je ostao šokiran nakon dobijenog udarca.

- Iz nosa mi je šikljala krv, a ja sam nakon toga pozvao policiju, gde sam o svemu dao iskaz, ali sam i zatražio pomoć lekara u Hitnoj pomoći koji mi je konstatovao povrede. Dakle, te večeri nije bilo nikakvog povoda za ovakvo njegovo ponašanje, ali motiv verovatno leži u tome što sam ja objavio spiskove ljudi koji doniraju stranku u kojoj je Terzić, kao i spisak osoba koje su se stranački zaposlile u javnim preduzećima. Verovatno je zbog toga reagovao, ali ovakvo ponašanje gradonačelnika je nedopustivo i ono je i bruka za stranku koju predstavlja. Ali o tome neka brine SNS, a ja sam protiv njega podneo krivičnu prijavu - kaže Kovinić.

Iz kabineta Terzića nema odgovora

"Blic" je pokušao da čuje i gradonačelnika Terzića. Pozvali smo telefonom njegov kabinet i rečeno nam je da je on zauzet i da pitanja dostavimo mejlom i da će nam odgovoriti. To smo i uradili, ali odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili. Terzić je pre ovog događaja za lokalnu televiziju tvrdio da pojedinci na društvenim mrežama vređaju njega i njegovu porodicu i da je zbog toga podneo krivične prijave.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Ljubiša Stojmirović

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.