I NE, TO NIJE NOŽ U LEĐA RADULOVIĆU! Tatjana Macura se kandidovala za predsednicu DJB
Nož u leđa Raduloviću ili ne?, Foto: Nebojša Mandić

noviteti

I NE, TO NIJE NOŽ U LEĐA RADULOVIĆU! Tatjana Macura se kandidovala za predsednicu DJB

o nije spreman da čuje tuđe mišljenje - mora da se povuče - kazala je ona

Objavljeno:

Funkcionerka pokreta Dosta je bilo (DJB) Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB i za televiziju N1 izjavila da njena kandidatura nije "nož u ledja" aktuelnom predsedniku Saši Raduloviću, da se za mesto lidera stranke bori zato što ne želi da bude bilo čija marioneta, kao i da bi se sačuvao pokret.

foto: Fonet

- Ne želim da se bavim prevrtačima već da sačuvamo pokret i da budemo korektni jedni prema drugima. Ko nije spreman da čuje tuđe mišljenje - mora da se povuče - kazala je ona.

Macura je navela da je aktuleno rukovodstvo stranke posle beogradskih izbora donelo sramne odluke i da očekuje da ih poništi kako bi se unutarstranački izbori održali u demokratskoj atmosferi.

- Ne mogu da se saglasim sa prošlonedeljnim izbacivanjem kolega iz pokreta, to je bila sramna online sednica, odluka o njihovom isključenju nije legalno donet. Oni su satanizovani saopštenjem pokreta Dosta je bilo, napadima da izdaju Kosovo - to je bila kap koja je prelila čašu. To su moje kolege, svi zajedno smo gradili pokret - rekla je Macura. Prema njenim rečima, ukoliko se napravi demokratska atmosfera, članstvo će na predstojećim izborima zakazanim za 21. april izabrati najboljeg predsednika - bilo to ona ili njen protivkandidat Branislav Mihajlović. - Branislav Mihajlović je pošeten, ali izigran čovek, ja to sebi nisam mogla da dozvolim - rekla je ona. Macura je za generalnog sekretara DJB predložila Stevana Alfirovića iz Beograda, u programski savet Dejana Tufegdžića iz Beograda, Miloša Boškovića iz Niša, Strahinju Križaka iz Beograda, Ivanu Vuletu iz Beograda i Dejana Babića iz Apatina.

Za zamenika predsednika DJB je kandidovala pokrajinskog poslanika Ivana Stijepovića iz Novog Sada, a za potpredsednike stranke Milana Turnšeka iz Sombora, Igora Stojanovića iz Prokuplja i Ljiljanu Vidojković iz Smedereva. U Pokretu DJB rekli su za N1 da su Macurinu kanidaturu objavili na sajtu i da neće bilo šta komentarisati dok traje izborni proces. Glavni odbor DJB isključio je iz Pokreta 29. marta ove godine poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Djurića zbog "kršenja Statuta, vrednosti i principa" DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i "pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije". Isključena je i pokrajinska poslanica DJB Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takodje "zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB".

Bonus video: Espreso intervju, Ljubiša Stojmirović

(Espreso.co.rs / Agencije / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.