RUSI ŠALJU DEMARŠ: Putin će braniti Kosovo i Metohiju!
Đurić tvrdi da imamo veliku podršku Rusije, Foto: AP/Fonet

rusija im je trn u oku

RUSI ŠALJU DEMARŠ: Putin će braniti Kosovo i Metohiju!

Svi ruski predstavnici dobili instrukcije da nadležnima u najvažnijim institucijama ukažu i na sve propuste Kfora i Euleksa

Objavljeno:

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je veoma važno to što Srbija nije sama u međunarodnoj areni u borbi za južnu srpsku pokrajinu i što imamo veliku podršku Rusiju i predsednika Vladimira Putina!

- U Srbiji se katkad zaboravlja koliko je pitanje Kosova i Metohije važno i dalekosežno međunarodno pravno i međunarodno političko pitanje. Ruska Federacija velikodušno i dosledno pomaže Srbiji u njenoj borbi, i ta pomoć ne izostaje ni onda kada Moskva i sama ima veoma ozbiljne probleme na spoljnom planu. To je duh tradicionalnog prijateljstva koji smo brižljivo negovali kroz istoriju i koji ćemo nastaviti da negujemo - kaže Đurić za Kurir komentarišući činjenicu da će predstavnici Rusije u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, NATO i OEBS uputiti demarš tim organizacijama povodom poslednjih događaja na Kosovu.

Svi ruski predstavnici su dobili instrukcije da nadležnima u UN, EU, NATO i OEBS ukažu i na propust Kfora i Euleksa, čiji je zadatak očuvanje reda i mira u skladu sa Rezolucijom 1244.

Ovaj potez Kremlja, kako su objavile Večernje novosti, osim što predstavlja snažno zastupanje stavova Beograda u međunarodnoj areni, praktično je prva konkretna posledica telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

A taj demarš koji će ruski diplomatski predstavnici uložiti novo je snaženje Rezolucije 1244, koja je, prema ocenama iz Moskve, temelj svih razgovora o statusu Kosova.

Do rasta tenzija između Prištine i Beograda došlo je u ponedeljak, 26. marta, kada je u akciji specijalne jedinice policije Kosova na severu Kosovske Mitrovice uhapšen Đurić. Kosovski specijalci upali su naoružani i sa šok-bombama u salu u Mitrovici. Povređene su 32 osobe.

Bonus video:

ZORAN KOBRA ODREAGOVAO JE KAO MUNJA: Odlikovan hrabri specijalac Vojske Srbije

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.