LEBANE NA NOGAMA! Protest odbornika iz SNS i SPS zbog partijskih kolega u lokalnoj vlasti (VIDEO)
Na skupu je najviše kritkovan lokalni poverenik SNS, Foto: Printscreen/Twitter/@Jugmedia

postavili zahteve

LEBANE NA NOGAMA! Protest odbornika iz SNS i SPS zbog partijskih kolega u lokalnoj vlasti (VIDEO)

Na protestu ispod zastava SNS-a, šestoro odbornika zahtevalo je pred oko 200 građana da im se po odluci Upravnog suda Srbije vrate mandati

Objavljeno:

Odbornici Skupštine opštine Lebane kojima su oduzeti mandati, upozorili su danas da u tom siromašnom mestu pod vođstvom Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, vladaju laži, diktatura, strah, nedostatak slobode, obmana, a da je narod podeljen i preplašen.

Na protestu ispod zastava SNS-a, šestoro odbornika zahtevalo je pred oko 200 građana da im se po odluci Upravnog suda Srbije vrate mandati.

Na skupu su najviše kritkovali lokalnog poverenika SNS i predsednika Regionalne privredne komore Gorana Jovića koji kako su naveli, između ostalog godinama samo priča da će zaposliti 1.000 ljudi.

"Da li smo zaposlili 1.000 ili 70 do 100 radnika? Laže, smučilo se svima. Bio je na čelu Komore 15 godina. Za to vreme nije znao gde je Lebane, gradu nije pomogao iako je bio je u mogućnosti", rekao je odbornik Milan Krivošija.

Tih šestoro odbonika smenjeno je na sednici Skupštine opštine u noći izmedju 29 i 30. decmbra 2017. godine, tako što su imenovani za opštinske većnike, čime im je oduzet odbornički mandat. Na isti način oduzeta su još dva mandata.

"Sud je doneo rešenja da nismo većnici već odbornici, a nepoštovanje te odluke suda je razlog za naš skup", naveo je odbornik Velibor Pešić i dodao da odbornike niko ne može menjati jer se ne slaže sa onim što misle.

Odbornik Milan Krivošija je naveo da lokalno rukovodstvo sprovodi dikaturu "nad svim građanima Lebana i deli ih na podbne i nepodbne". Dodao je da oni nisu hteli da da menjaju vlast.

"Nismo hteli da glasamo za rebalans budžeta, jer bi time pokrili nenamensko trošenje novca", kazao je on.

Odbornica i lekar Ljiljana Pečenjković optužila je lokalnu vlast da laže narod i da ne mari za gladne.

"Voze džipove, kupuju stanove u Grčkoj. Oni su šerifi, ne znaju za muku kada su ti deca gladna. Ne mogu da budu država u državi, oni nisu zakon. Ljudi su uplašeni. Ovde vlada mrak, strah, tama", rekla je Pečenjković i dodala da traži da se poštuju zakoni.

Ona je pomenula i nepotizam u opštini i podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao "da je odbornik čovek koji ne sme da zaposli celu porodicu", a da se u Lebanu iz jedne kuće "zapošljava po četvoro ljudi".

Na skupu se moglo čuti da među okupljenima nema mladih, između ostalog i zato što su se iselili iz Lebana.

Bonus video

DA LI STE ZA ULAZAK SRBIJE U NATO? Šta kažu građani Srbije?

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.