DOSTA JE BILO OPTUŽUJE BIVŠE ČLANOVE: Uključili ste se u kampanju da biste nas uklonili sa političke scene!
Glavni odbor DJB isključio je juče iz Pokreta nekoliko svojih poslanika u Skupštini Srbije, Foto: Beta/ Milan Obradović

teške optužbe

DOSTA JE BILO OPTUŽUJE BIVŠE ČLANOVE: Uključili ste se u kampanju da biste nas uklonili sa političke scene!

Pokret je u saopštenju naveo da su isključeni članovi "morali da odu da bi ideja, program, vrednosti i principi DJB mogli da prežive"

Objavljeno:

Pokret Dosta je bilo (DJB) optužio je danas svoje nekadašnje članove, među kojima su i trojica narodnih poslanika, da su se "uključili u ispunjavanje zadatka aktuelne vlasti da se DJB po svaku cenu ukloni sa političke scene". Pokret je u saopštenju naveo da su isključeni članovi "morali da odu da bi ideja, program, vrednosti i principi DJB mogli da prežive".

"Odluka svih članova Predsedništva da podnesu ostavku trebalo je da otvori prostor za nove ljude koji su svojim radom i rezultatima zaslužili priliku da se kandiduju da vode DJB. Umesto toga, nestrpljivo i nametljivo, van svakog sistema i sabotirajući proces izbora novog rukovodstva, isključeni članovi požurili su da se u javnosti pokažu kao borci za očuvanje DJB", piše u saopštenju.

DJB je optužio isključene poslanike da su "stvaranjem klanova, tajnim sastancima sa odabranim članovima, trovanjem stranke iznutra, širenjem neistina, glasina i dezinformacija, pokušali da destabilizuju stranku, dok su tražili svog favorita za novog predsednika".

"Kada im to nije uspelo, jer je Glavni odbor pročitao nameru i kada su ostali u velikoj manjini, prvi favorit sa kojim su krenuli podneo je ostavku i zadržao mandat, drugi je podneo ostavku i napustio DJB", piše u saopštenju.

Pokret je dodao da se tim povodom više neće oglašavati.

Glavni odbor DJB isključio je juče iz Pokreta svoje poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Đurića zbog "kršenja Statuta, vrednosti i principa" DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja "stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije". Isključena je i pokrajinska poslanica DJB Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takođe "zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB".

Republički poslanik DJB Vladimir Đurić izjavio je ranije danas da neće "preletati" u drugu stranku i optužio predsednika tog pokreta u ostavci Sašu Radulovića da sprovodi "nasilje".

"Nema govora o tajnim sastancima i nasilnom preuzimanju bilo čega. Nasilje je sprovedeno da se spreči da se na izborima eventualno desi promena. Jer, tada bi sve resurse organizacije pobednički tim sa legitimnim pravom tražio da preuzme, kako bi poveo organizaciju", naveo je Đurić.

Bonus video

Espreso intervju, Ljubiša Stojmirović

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.