HODŽAJ: Đurić je ušao na Kosovo dan pre hapšenja! KANCELARIJA ZA KIM: Netačno, NOVA LAŽ Envera Hodžaja!
Marko Đurić, Foto: Fonet

preokret

HODŽAJ: Đurić je ušao na Kosovo dan pre hapšenja! KANCELARIJA ZA KIM: Netačno, NOVA LAŽ Envera Hodžaja!

Hodžaj je rekao da je provokacija i to što je Đurić naveo da je na isti ili sličan način ušao na Kosovo šest ili sedam puta ranije

Objavljeno: 12:14h

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić ušao na Kosovo dan pre nego što je uhapšen i potom deportovan u Srbiju, prenose danas kosovski mediji. Hodžaj je rekao da međunarodni sporazum potpisan u Briselu jasno objašnjava kako i kada se zahteva dozvola za posetu i dodao da je Đurić prekršio zakon.

- Đurić je ušao na Kosovo dan ranije, a potom je u međuvremenu pokušavao da dobije dozvolu za posetu. U trenutku kada je njegova kancelarija podnela zahtev, on je vecć bio na Kosovu - naveo je Hodžaj. Hodžaj je dodao da policijska akcija nije bila uperena protiv srpske zajednice, već pojedinca koji je nezakonito ušao na Kosovo. Hodžaj je rekao da je provokacija i to što je Đurić naveo da je na isti ili sličan način ušao na Kosovo šest ili sedam puta ranije. - Njegova namera je bila da provocira unutrašnju situaciju na Kosovu - rekao je Hodžaj.

Zamenik direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev negirao je tvrdnje iz Prištine da je direktor Kancelarije Marko Djurić ušao na Kosovo dan pre nego što je priveden i prebačen u centralnu Srbiju. - Tvrdnja da su Djurić i Selaković na Kosovo i Metohiju ušli dan ranije je laž Envera Hodžaja koji svakim danom novim i novim lažima želi da prikrije i izbegne odgovornost separatista u Prištini za akt terorizma prema golorukim Srbima u Kosovskoj Mitrovici - naveo je Kozarev u saopštenju. On je ocenio da nema opravdanja za, kako se izrazio, "sadističko divljanje maskiranih terorista i otmičara". - Nema, Envere, opravdanja za sadističko divljanje tvojih i Tačijevih maskiranih terorista i otmičara. Nećeš moći da novim lažima pokriješ nedela svojih terorista koji su puškama i čizmama tukli i gazili nenaoružane Srbe - naveo je on.

(Kraj) vok/ibj

Bonus video:

MARKO ĐURIĆ SE OBRATIO IZ VLADE SRBIJE: Troje novinara i 5 pravnika odvedeni i satima saslušavani u Peći

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.