Malverzacije pokrajinske vlade: Pajtić nezakonito potrošio 2 milijarde dinara!

Državni revizor utvrdio

Malverzacije pokrajinske vlade: Pajtić nezakonito potrošio 2 milijarde dinara!

Ukupni rashodi i izdaci koje je pokrajinska vlast nezakonito i nepravilno evidentirala odnose se na nezakonito isplaćivane plate i otpremnine zaposlenima i bez konkursa angažovala partnere
Objavljeno: 20:40h

Državni revizor je ustanovio da je Pokrajinska vlada nezakonito isplaćivala plate i otpremnine zaposlenima, masovno angažovala partnere mimo konkursa, i da desetine zaposlenih u pokrajinskim ustanovama nemaju odgovarajuću stručnu spremu. Dačić: Da nije SPS Vojvodina bi bila kao Kosovo U izveštaju o radu Vlade Vojvodine za 2014. godinu uočeno je da su se plate obračunavale na osnovu previsokih, nevažećih koeficijenata, da su sportski klubovi bez konkursa dobijali novac od Sekretarijata za sport, dok je je Sekretarijat za zdravstvo isplaćivao velike dnevnice za službena putovanja. Ukupni rashodi i izdaci koje je pokrajinska vlast nezakonito i nepravilno evidentirala iznose oko dve milijarde dinara. Pritom, rashodi i izdaci koji su izvršeni na osnovu akata čiji pravni osnov nije u skladu sa važećim zakonskim propisima iznose čak 1,8 milijardi.

Vojvodina se otcepila! Opet skandal, opet iz susedstva! (VIDEO) Skupština Vojvodine nezakonito je potrošila ukupno 5,5 miliona dinara. Za sedam osoba isplatila je veće plate suprotno Pravilniku o sistematizaciji radnih mesta, a za dvoje zaposlenih koji su išli u penziju za otpremnine je isplaćeno 94.000 dinara više od planiranog. Takođe, za zakup poslovnog prostora isplatila je 811.000 dinara više od predviđene sume. Pokrajinska vlada je predstavniku Sindikalne organizacije pokrajinskih organa i uprave, kojem miruje radni odnos u Sekretarijatu za obrazovanje, isplatila platu od 1,6 miliona dinara, što je suprotno Zakona o radu, pošto je predstavniku sindikata utvrđeno pravo na mirovanje radnog odnosa zbog izbora na funkciju sekretara (Espreso.co.rs / Teleprompter)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.