POČEO SASTANAK U KOSOVSKOJ MITROVICI! Srbi poručuju: Mir je naša osnovna misao, spremni smo za dijalog, ali ako hoće da nas hapse, neka nas hapse!
Foto: Printscreen / RTS

zajednička sednica odbornika

POČEO SASTANAK U KOSOVSKOJ MITROVICI! Srbi poručuju: Mir je naša osnovna misao, spremni smo za dijalog, ali ako hoće da nas hapse, neka nas hapse!


Na dnevnom redu su političko bezbednosna situacija i izveštaj predsednika Srpske liste Gorana Rakića posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Objavljeno: 14:11h

Zajednička sednica odbornika 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu počela je u 12.44 u sali Mitrovačkog dvora u Severnoj Mitrovici. Pristigli su odbornici, njih 152 ali i brojni gosti. Na dnevnom redu su političko bezbednosna situacija i izveštaj predsednika Srpske liste Gorana Rakića posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem . Predsedavajući predsednik SO Kosovska Mitrovica Dejan Gurešić osudio je "vandalski akt neprimerene upotrebe sile nad nenaoružanim Srbimma i legalno izabranim predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u pokrajinskim i lokalnim institucijama". - Osuđujemo brutalnu akciju kidnapovanja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića - rekao je on.

Na sednici će biti reči i o Rakićevom predlogu da se na petu godišnjicu briselskog sporazuma 20. aprila formira Zajednica srpskih opština budući da to Priština, iako se obavezala, to nije učinila.

foto: Printscreen / RTS

- Dijalog u Briselu garantuje formiranje ZSO. Priština kaže da je to neka nevladina organizacija, a ako je tako, onda nam ne treba ni njena, niti dozvola međunarodne zajednice da je formiramo. Time nećemo prekršiti nijedan sporazum, već ćemo uraditi samo ono što nam sleduje po Briselskom sporazuma - kazao je Rakić juče posle konsultacija kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića. ZSO bi činile četiri opštine na severu Kosova, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i (severna) Kosovska Mitrovica, i šest južno od Ibra - Štrpce, Gračanica, Novo Brdo, Klokot, Parteš i Ranilug.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.