Vučić se obratio naciji posle sastanka sa Mogerinijevom: NISMO IM DALI DA ZAUZMU SEVER KOSOVA!
Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa Federikom Mogerini, Foto: Printscreen / RTS

obraćanje javnosti

Vučić se obratio naciji posle sastanka sa Mogerinijevom: NISMO IM DALI DA ZAUZMU SEVER KOSOVA!

Vučić se danas sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini

Objavljeno: 22:51h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. Mogerini je izrazila žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

Vučić je rekao da je sa Mogerini razgovarao o jučeranjim dešavanjima na Kosovu.

- Izneo sam naše viđenje svega i pokazao dokumenta koji govore da je Đurić poštovao proceduru. Ne mogu sa se osvrćem na razna pisanja medija: Pokazao sam činjenice i nekakvim razgovorima moramo rešavati stvari. Kako će to izgledati videćemo. Za nas je bio težak dan, mislim da smo iz svega ovoga uspeli da izađemo sa minimalnom štetom po srpski narod. Danas se Srbi na Kosovu usećaju sigurnije nego juče - rekao je Vučić.

On je naveo da je imao i razgovor sa Vesom Mičelom, američkim predstavnikom.

- Mislim da je najgore licemerje kada se govori o nesrazmernoj upotrebi sile, ovde je bilo protivpravno postupanje, odnosno divljanje s jedne strane - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa Federikom Mogerini
Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa Federikom Mogerini foto: Printscreen / RTS

On dodaje da se večeras na sastanku sa Mogerinijevom nije govorilo o dve strane, već o jednoj i o "divljanju jedne strane".

- Govorili smo o činjenicama i zato više nema "obe strane" - rekao je Vučić, dodajući da je Mogerini došla jer zna kolike su posledice na srpski narod.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini rekla je večeras u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da ono što se desilo juče u Kosovskoj Mitrovici ne sme da se ponovi i poručila da Brisel očekuje očuvanje mira, uz mudar i uzdržan pristup.

- Saglasni smo da je za Srbiju je najvažnije da očuvamo mir i stabilnost. Nismo im dali da zauzmu sever Kosova - rekao je Vučić i dodao da je sigurno da se Srbi na Kosovu sada osećaju nesigurnije nego pre.

On je podsetio na jučerašnju porovokaciju i rekao da je sreća da nije bilo poginulih ili ranjenih.

- Nekoliko puta sam rekao, moje reči nisu šala. Rekao sam da se nikada više neće dozvoliti da se Srbima ponovi Oluja i Bljesak. Nisam kao Milošević ni šarmantan i fin kao Tadić i Koštunica, ali u moje vreme neće biti srpskih poraza. Daću sve od sebe, gotovo da sam siguran da ćemo umeti da sačuvamo mir i bezbednost. ini mi se da su neki dobro razumeli da sa Srbijom ne trebaju da se igraju, jer Srbije nije tako slaba, kao što bi oni voleli da bude - naveo je predsednik.

Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa Federikom Mogerini
Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa Federikom Mogerini foto: Printscreen / RTS

Srpska lista napustila je Vladu Kosova, a Vučič je na to rekao:

- Pitao sam danas predstavnike srpske liste, prihvatili su teške zadatke, i biće u opoziciji. Radiće sa narodom, pomagaće svojim ljudima, narod na KiM je to dobro primio. Neće pasti vlada u Prištini, jer će Albanci svi da se udruže prema Srbima. Radiće i dalje ali bez Tačija i Haradinaja - kazao je on.

Na kraju, Vučič je naglaiso da Srbi ne treba da brinu:

- Srbi neka spavaju mirno, neće biti napada i agresije, a mi ćemo se izboriti za mir, stabilnost i bolji život.

BONUS VIDEO:

KURIR TV: Federika Mogerini se sastala sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.