POZNATO JE IME VOĐE AKCIJE PROTIV MARKA ĐURIĆA: Srpski političar otkrio celu priču (FOTO)
Akciju hapšenja predvodio Mentor Šabani, Foto: Printscreen

sve isplanirano

POZNATO JE IME VOĐE AKCIJE PROTIV MARKA ĐURIĆA: Srpski političar otkrio celu priču (FOTO)

Na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila

Objavljeno: 10:48h

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić juče je bio žrtva brutalne i nasilne akcije specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj je priveden. Ovu akciju predvodio je Mentor Šabani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u obraćanju naciji da je teroristička banda upala u severnu Mitrovicu i uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posle zvanične najave da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković doći u Kosovsku Mitrovicu na razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga, kosovska policija je aktivirala operativni plan, rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U okviru tog plana, na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi i koje se imale zadatak da spreče Đurića da uđe na Kosovo, piše portal Telegraf.

- Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani) - javili su prištinski mediji.

foto: mksf-ks.org

Taj Šabani je kasnije tokom predvodio i brutalnu akciju u kojoj je priveden Đurić u Mitrovačkom dvoru.

To je potvrdio i nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u jutarnjem programu TV Prve, pokazavaši njegove fotografije.

- To je čovek, koji treba da bude upisan i naše knjige, u slučaju da pokuša da uđe u centralnu Srbiju - rekao je Čović.

Kako je napomenuo, Šabani je tokom 2014. godine prošao obuku u bazi "Adem Jašari", kod Prištine. Inače, ta obuka je sprovedena u saradnji sa Nacionalnom gardom Ajove.

- Videli smo brutalnu akciju, sa ciljem da se ponizi Srbija - rekao je Čović.

Bonus video:

Saša Janković, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.