ODGOVOR NA NASILJE: Srpska lista napušta Vladu u Prištini
Foto: aleksandar jovanović

dozlogrdilo im je

ODGOVOR NA NASILJE: Srpska lista napušta Vladu u Prištini

On je u saopštenju istakao da je ovo težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiji, kad se najbolje videlo lice prištinskih institucija

Objavljeno: 21:16h

Rukovodstvo Srpske liste usvojilo je inicijativu za napuštanje vlade u Prištini i o ovoj odlici će obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.

On je u saopštenju istakao da je ovo težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiji, kad se najbolje videlo lice prištinskih institucija.

- Ovo je težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiju u kome se najbolje videlo lice prištinskih institucija. Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok bombe i besomučno udaranje žena u muškaraca napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici... Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića- rekao je predsednik Srpske liste, Goran Rakić i dodao:

- Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla.

Podsetimo danas popodne u Kosovskoj Mitrovici uhapšen je šef vladine kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Bonus video:

NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

(Espreso.co.rs /Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.