SELAKOVIĆ O HAPŠENJU MARKA ĐURIĆA: Skandal, ovo je terorisanje golorukog naroda!
Foto: Beta

izjasnio se

SELAKOVIĆ O HAPŠENJU MARKA ĐURIĆA: Skandal, ovo je terorisanje golorukog naroda!

Ako nekome do danas nije bilo jasno da Priština neće i ne želi da formira ZSO, dodao je on takođe

Objavljeno: 19:43h

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, potvrdio je hapšenje direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, prenosi KoSSev.

Teže su povređeni Nenad Rikalo, Željko Jović, Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović, naveo je Selaković na konferenciji za medije u Kososkoj Mitrovici, javlja KoSSev.

Selaković očekuje da Đurić bude pušten na slobodu odmah.

Postavio je pitanje korišćenja sile prema ljudima sa, kako je rekao, podignutim rukama koji se nisu suprotstavljali.

"Neka to bude njihov odgovor na našu gandijevsku reč," rekao je.

Ako nekome do danas nije bilo jasno da Priština neće i ne želi da formira ZSO, dodao je on takođe.

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, gde je učestvovao u unutrašnjem dijalogu, uprkos zabrani ulaska u pokrajinu.

Senka Vlatković, novinarka Insajdera, za N1 ispričala je šta se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici. Ona je navela da su Đurić i Selaković ušli u zgradu u kojoj se održavao okrugli sto, dočekani aplauzima.

Nakon što su održali uvodne govore, i nakon govora Gorana Rakića, gradonačelnika Kosovske Mitrovice, ministar u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je rekao da sastanak biti nastavljen, ali da će biti zatvoren za javnost.

"Počinje komešanje pet minuta nakon toga, onda su se čuli uzvici – novinari izađite napolje... Izašli smo i videli da je zgrada opkoljena specijalnim jedinicama ROSU, s puškama u punoj opremi, s maskama i pancirima, počeli su zvižduci okupljenih, a onda su bačeni suzavac i šok bombe… ROSU je utrčala u salu, izveli su jednog čoveka kome je jaknom bila prekivena glava, niko nije bio siguram da je to Marko Đurić, kasnije je izašao Goran Rakić i rekao da je priveden Đurić", priča Vlatkovićeva.

U Mitrovici se sve vreme čuje sirena za vazdušnu opasnost, isto i u Zvečanu, prenela je ona.

Selaković je rekao da će ostati u Kosovskoj Mitrovici dok Marko Đurić ne bude pušten na slobodu, rekla je za N1 novinarka Insajdera Vlatkovićeva.

Bonus video:

Rosu specijalci pod teškim naoružanjem na severu Kosova!

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.