ĐURIĆ UHAPŠEN ZBOG OVOGA: Oglasio se Pacoli, njegove reči PLJUJU SRBIJI PRAVO U LICE!
Bedžet Pacoli, Foto: Profimedia

razlog

ĐURIĆ UHAPŠEN ZBOG OVOGA: Oglasio se Pacoli, njegove reči PLJUJU SRBIJI PRAVO U LICE!

Govoreći o šefu Kancelarije za KiM Marku Đuriću, Pacoli je rekao da njegove izjave "podstiču mržnju i ogorčenje među albanskim stanovništvom"

Objavljeno:

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, izjavio je danas u Prištini, pre hapšenja Marka Đurića, da su srpski zvaničnici dužni da dolazak na Kosovo najave 72 sata ranije.

"Imali smo zahtev za dolazak nekih srpskih ministara na Kosovo. Prema sporazumu koji je postignut u Briselu, bilo koji dolazak političkih ličnosti na Kosovu treba da bude predmet prethodnih informacija i dozvola koje treba dobiti iz kosovskih krugova. To je bilateralno pitanje koje nismo nametali, već smo razgovarali u Briselu i složili se. Mi postupamo prema ovom sporazumu ", rekao je Pacoli.

Govoreći o šefu Kancelarije za KiM Marku Đuriću, Pacoli je rekao da njegove izjave "podstiču mržnju i ogorčenje među albanskim stanovništvom i da ne može da uđe na Kosovo kad mu je volja i bez dozvole kosovskih vlasti".

"Prema sporazumu sve osobe su dužne da posetu Kosovu prijave 72 sata pre nego što se to dogodi ili će im u suprotnom ulazak biti onemogućen", rekao je Pacoli.

Što se tiče posete ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina, Pacoli je rekao da nije bilo razloga za njegov dolazak na Kosovo da, kako je rekao, podstiče mržnju.

Bonus video:

KURIR TV EKSKLUZIVNO: Rosu specijalci pod teškim naoružanjem na severu Kosova!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.