PORUKA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA! Ovo je Đurić rekao neposredno pre privođenja! (VIDEO)
Marko Đurić je uhapšen na Kosovu, Foto: Printscreen, RTS

haos na KiM

PORUKA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA! Ovo je Đurić rekao neposredno pre privođenja! (VIDEO)

Đurić je nedavno priveden

Objavljeno: 18:13h

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je pre nego što je priveden da je došao da poruči da za Srbe KiM “nije i nikada neće biti deo nezavisnog Kosova“.

Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, došli su u Kosovsku Mitrovicu nešto pre 17 časova, a Đurić je priveden oko 17.30.

"Politika Srbije danas je politika postizanja kompromisa, ovde smo da bi čuli šta ljudi imaju da kažu o tome ", rekao je Đurić u zgradi Mitrovačkog dvora na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Selaković je tom prilikom istakao da kao što i oni danas nisu odustali uprkos pretnjama i zabranama da dođu u Kosovsku Mitrovicu, tako "nećemo odustati ni od naše borbe da tražimo rešenja koje Srbe i Srbiju ne unižava i koje je jedino razumno". Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da su Srbi na Kosovu i Metohiji uvek znali da se izbore za svoju slobodu. Privremenim institucijama u Prištini je poručio da ne prete nasiljem i primenom sile. "Mi odavde ne idemo. Ostajemo da stvaramo i gradimo za nova pokoljenja", poručio je Rakić.

BONUS VIDEO:

KURIR TV EKSKLUZIVNO: Rosu specijalci pod teškim naoružanjem na severu Kosova!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.