VLAST KOSOVA ZABRANILA ULAZAK ČETVORICI SRPSKIH FUNKCIONERA: Ovo je spisak Prištine!
Foto: Zorana Jevtić

zaoštravanje

VLAST KOSOVA ZABRANILA ULAZAK ČETVORICI SRPSKIH FUNKCIONERA: Ovo je spisak Prištine!

Vulin od 2013. godine svake godine odlazi u Kosovsku Mitrovicu kod poroidice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba

Objavljeno:

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić, prenose Novosti.

Vulin od 2013. godine svake godine odlazi u Kosovsku Mitrovicu kod Vučetića, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica Vučetić. Borivoje i njegova sestra povređeni su od eksplozije bombe u februaru 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Obilazeći ih, Vulin je saznao je da je mali Borivoje rođen istog dana kao i njegov sin, i od tada svakog marta nosi poklone deci i obilazi porodicu na Borivojev rođendan.

Posle zabrane izrečene Marku Đuriću, Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Kosovska policija je oko 11. 30 sati na administrativnom porelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena. Ministar kulture danas i sutra trebalo je da obiđe manastire na KiM.

Zamenik komandata Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da interventne jedinice za region Sever imaju zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

Đurić i generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković danas treba da učestvuju na panelu u K. Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali je Đuriću u međuvremenu zabranjen ulaz u južnu srpsku pokrajinu.

Hoti je za Gazetu ekspres demantovao da je reč o jedinicama Rosu, kako su objavili pojedini portali.

Prištinski mediji javljaju da je prisustvo kosovske policije na Jarinju znatno pojačano.

Koha je javila da se na Jarinju nalazi oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi, a zadatak im je da spreče prolaz Đuriću.

"Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani," javili su prištinski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

Upitan o kakvom opeativnom planu je reč, Hoti kaže da je to plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta srpskih zvaninika Kosovu.

Na pitanje o kojim zvaničnicima se radi, Hoti kaže da prema njegovim informacijama je to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.