PRELETELA I BILJANA SRBLJANOVIĆ? Prvo je bila kandidat LDP za gradonačelnika, pa branila premijerku Anu Brnabić, a sad je ušla u SAVET VLADE SRBIJE!
Biljana je veliki borac za prava LGBT populacije, Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

nova članica

PRELETELA I BILJANA SRBLJANOVIĆ? Prvo je bila kandidat LDP za gradonačelnika, pa branila premijerku Anu Brnabić, a sad je ušla u SAVET VLADE SRBIJE!

Dramska spisateljica postala je novi član Vladinog Saveta za kreativne industrije

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić oformila je Savet za kreativne industrije koji, kako je navela, okuplja pojedince i organizacije koji "imaju bogato iskustvo u kreativnim industrijama i koji će predsednici Vlade pomoći da u potpunosti razume potrebe tog sektora i u budućnosti donosi informisane odluke za njegov dalji razvoj".

Članovi Saveta su Lazar Džamić, Tijana Palkovljević Bugarski, Jasna Dimitrijević, Aleksandra Lazar, Nikola Božović, Vuk Veličković, Andrej Nosov, Slavimir Stojanović, Igor Todorović i Milan Marković, ali i nekadašnja kandidatkinja Liberalno-demokratske partije za gradonačelnicu Beograda Biljana Srbljanović.

Biljana je nedavno kritikovala deo demokratske opozicije u Srbiji, zamerivši im na diskriminaciji premijerke Ane Brnabić.

"'Homopremijerka' i 'bipolitika' je jedna od najodvratnijih primedbi od svih odvratnih primedbi na Anu Brnabić. To što joj fašisti, degenerici, lokalni šerifi iz akvaparkova, muljatori i nacionalne secikese zameraju rod i broj, to mi je jasno, ali da je demokratska opozicija diskriminiše na takav način, pravi je pokazatelj gde nam je politika, javni diskurs i stanje svesti", napisala je Srbljanovićeva na Tviteru.

U Savetu premijerke Brnabić nalaze se još i vodeće organizacije u oblasti kreativnih industrija u našoj zemlji: Exit fondacija, Beogradska kulturna mreža, Nova iskra, StartIT, Srpska filmska asocijacija i "Mokrin kuća" poznata kao "oaza za digitalne nomade".

Bonus video

Espreso intervju, Saša Janković

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.