NISU ONI KRIVI, MI SMO UBIJALI I SILOVALI! Goran Ješić opravdao NATO bombardovanje I PODIGAO SRBIJU NA NOGE!
Foto: Petar Lazović

uvek smo mi krivi?!

NISU ONI KRIVI, MI SMO UBIJALI I SILOVALI! Goran Ješić opravdao NATO bombardovanje I PODIGAO SRBIJU NA NOGE!

Od kako je objavio svoj stav, digla se velika bura

Objavljeno: 18:41h

Na dan 19. godišnjice bombardovanja tadašnje SRJ na Tviteru se oglasio visoki funkcioner DS-a Goran Ješić.

On je svojom objavom želeo da opravda NATO, a njegov brutalan komentar izazvao je salvu negativnih odgovora na ovoj društvenoj mreži, kako prenosi Telegraf.

Ješić je napisao: "Drugovi i drugarice, ne mrzi nas niko, ubijali smo okolo, bombardovali gradove, silovali, etnički čistiili i tako redom, niste naslednici Radomira Putnika već ovo društvo veliča Mladića i Arkanovu ćerku..."

Od kako je objavio svoj stav, digla se velika bura.

Ovo su samo neki od komentara:

"Tačno, all suviše generalizujete. Ružno je zbog ljudi koji su izgubili članove porodica. I onih koji nikad nisu podržavali režim. Na kraju, taj narod je I skinuo Miloševića. Zbog genocida nad Srbima niko nije bombardovan, a bilo ga je"

"Ne pravite se kao da je bombardovanje kazna za to što smo mi zlikovci, a ne posledica imperijalističke politike zapada koju je okusilo toliko njih posle i pre nas. Recite onima koje prodaju na pijacama robova u Libiji da su krivi i da su im bombe zaslužena kazna. Otprat. Zbogom."

Na ovaj Tvit nije ostala imuna ni novinarka Ljubica Gojgić, pa je napisala:

"Nikog nisam ubijala okolo, niko od mojih rodjaka i prijatelja nije nikog silovao, od prvog dana cela porodica u borbi protiv politike koja je odgovorna (ne i jedina) za ratove u SFRJ! Ja jesam naslednik mojih časnih predaka a bombardovanje Jugoslavinr je bilo zločin!"

Još jedan od komentara:

"Priznati da su pojedini pripadnici našeg naroda činili zločine je put ka ozdravljenju ali poistovetiti zločine Nemačke i Srbije je spin koji je sam po sebi fašizam i zločin"

Ukupan broj žrtava u NATO agresiji nikada nije utvrđen, a procenuje se da je tokom 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procenjena je na više desetina milijardi dolara.

Ratni gubici NATO-a u ljudstvu i tehnici nikada nisu obelodanjeni.

Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

Bonus video:

DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.