Vučić je bio previše tolerantan u Briselu, ali teško njima sada kada je razočaran! Dačić bi povukao potpis s Briselskog sporazuma!
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, Foto: Fonet

Šta će se dešavati u briselu?!

Vučić je bio previše tolerantan u Briselu, ali teško njima sada kada je razočaran! Dačić bi povukao potpis s Briselskog sporazuma!

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog resenja u vezi s Kosovom

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je u Beogradu da je predsednik Aleksandar Vučić "previše tolerantan" u vezi sa sprovođenjem sporazuma o ZSO.

Kako kaže, on bi zbog toga povukao svoj potpis sa Briselskog sporazuma.

- Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" posle sastanka s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Alžira Abdelkaderom Mesaelom.

Ivica Dačić i Abdelkader Mesael
Ivica Dačić i Abdelkader Mesaelfoto: Fonet

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog resenja u vezi s Kosovom.

- U eri lažnih vesti više se ne zna o čemu se pregovara i da li ima rokova - rekao je Dačić i dodao da ne želi da daje izjave koje mogu da odmognu Vučiću, ali da smatra da je predsednik "previše tolerantan" u vezi s pitanjem Zajednice srpskih opština.

- Mnogo će njima biti teško sa ovakvim Vučićem koji je razočaran - kazao je šef srpske diplomatije.

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Dragana Udovičić

Upitan o nedavnoj najavi navodno nemačkog plana za Kosovo, Dačić je ponovio da je to "čista izmišljotina".

Njegov gost je rekao da Alžir, uprkos pritiscima, nije priznao nezavisnost Kosova i da je "uvek na strani teritorijalnog integriteta Srbije".

Podsećamo, sastanak delegacija Beograda i Prištine, predvođenih Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, održani su u središtu evropske spoljnopolitičke službe u Briselu.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Vladimir Sporčić

Kako kaže, "prošlo je 1.799 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, a njegova suština nije primenjena".

- Analizirali smo sve ostalo, prvih šest tačaka nisu ni dirnute. Ne može to da bude samo krivica Albanaca - istakao je Vučić.

BONUS VIDEO: Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.