SRBIJA SPREMNA NA KOMPROMIS SA ALBANCIMA SA KIM: Vučić razgovarao sa Guterešom (FOTO)
Foto: Twitter / predsednikrs

sastanak u njujorku

SRBIJA SPREMNA NA KOMPROMIS SA ALBANCIMA SA KIM: Vučić razgovarao sa Guterešom (FOTO)

Vučić je u razgovoru sa Guterešom rekao i da je Srbija spremna na saradnju kako sa međunarodnim organizacijama, tako i sa kosovskim Albancima, i istakao značaj pronalaženja kompromisa

Objavljeno:

Predsednik Srbije razgovarao je sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a o sadržini "tog i svih razgovora u Njujorku će obavestiti javnost".

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednik će se obratiti srpskoj javnosti "uskoro", ali se još ne zna na koji način.

Takođe, u kratkom saopštenju je navedeno da je Vučić sa Guterešom razgovarao o situaciji u regionu i trenutnom stanju dijaloga Beorgada i Prištine.

RTS je javio da se predsednik Srbije založio za poštovanje Rezolucije 1244 o Kosovu, veću ulogu Unmika u pokrajini i pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo. Kako navodi RTS, Vučić je u razgovoru sa Guterešom rekao i da je Srbija spremna na saradnju kako sa međunarodnim organizacijama, tako i sa kosovskim Albancima, i istakao značaj pronalaženja kompromisa. "Naglasio je, međutim, da kompromis ne znači da jedna strana dobije sve a druga izgubi sve, već da obe strane nešto daju i ulože. Gutereš je sa svoje strane podržao nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Istovremeno je ocenio da je nedovoljan povratak raseljenih i da to treba da se reši. Naglasio je da sva pitanja treba rešavati na miran način", javio je RTS.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.