AKO UBIJETE MALOG, ZORAN ĆE SE OSVETITI, A AKO UBIJETE PRVO ZORANA, MOŽDA MALI NEĆE STIĆI: Čeda Jovanović tvrdi da su i njega pokušali da likvidiraju, i to nekoliko puta!
Jovanović je rekao da 15 godina od ubistva Đinđića nikoga ne osuđuje, Foto: Dragan Udovičić, Profimedia

radili mu o glavi

AKO UBIJETE MALOG, ZORAN ĆE SE OSVETITI, A AKO UBIJETE PRVO ZORANA, MOŽDA MALI NEĆE STIĆI: Čeda Jovanović tvrdi da su i njega pokušali da likvidiraju, i to nekoliko puta!

Na pitanje novinara da li je "mali" on, Jovanović je odgovori da jeste

Objavljeno:

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ispričao je nedavno kako posle 15 godina od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića nikoga ne osuđuje, ali da su i njega pokušali da ubiju više puta.

- Podsećam vas da su pre toga i njega i mene pokušali više puta da ubiju, pa sam preživeo, sticajem okolnosti, i to i sve ono što me je posle toga pratilo zbog jedne rečenice inspektora Pažina, koji je Legiji i Spasojeviću rekao: „Ako ubijete malog, Zoran će se osvetiti, a ako ubijete prvo Zorana, možda mali neće stići" - rekao je Jovanović.

Na pitanje novinara da li je "mali" on, Jovanović je odgovori da jeste.

Čedomir Jovanović je, kako su ranije pisali mediji, u nekom od ranijih svedočenja optužio Vojislava Koštunicu i Demokratsku stranku Srbije i rekao da ga je advokat Filip Golubović, bivši funkcioner DSS, obavestio 2008. da planiraju da ubiju lidera LDP-a ako pređe 10 odsto na izborima.

Pre 15 godina, 12. marta u 12:25, u dvorištu zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu, u Srbiji, izvršen je atentat na Zorana Đinđića, prvog premijera Republike Srbije izabranog nakon petooktobarskih promena. Par sati nakon ubistva raspisana je poternica na kojoj su članovi takozvanog "zemunskog klana". Ovaj atentat je doveo do vanrednog stanja u Srbiji i policijske akcije „Sablja“ tokom koje su uhapšene stotine kriminalaca.

Od atentata na premijera Zorana Đinđića vodi se oštra rasprava da li se neke strane sile, političari ili tajne službe nalaze iza ubistva.

Lider LDP od januara 2001. do marta 2003. godine bio je šef Poslaničke grupe Demokratske opozicije Srbije u Narodnoj skupštini, a nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, bio potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije i koordinaciju reformi. Na izbornoj skupštini Demokratske stranke 2004. godine nije izabran za potpredsednika stranke. Krajem 2004. godine Jovanović je zbog povrede stranačke discipline iskuljučen iz DS-a. Početkom novembra 2005. godine osniva Liberalno demokratsku partiju (LDP) čiji je predsednik.

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.