MINISTARSTVO ODBRANE PROTIV BELE KUGE! Evo kako je Vulin podržao Vučića u borbi za rađanje
Vulin o beloj kugi, Foto: Fonet

rešavanje najvećeg problema

MINISTARSTVO ODBRANE PROTIV BELE KUGE! Evo kako je Vulin podržao Vučića u borbi za rađanje

Isto tako, omogućiće da porodica, bez obzira što ima jedno ili više dece, može da konkuriše i da joj bude plaćena veštačka oplodnja za svako sledeće dete, objasnio je ministar Vulin

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je danas, prilikom posete Vojnoj bolnici Niš, o merama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u borbi protiv bele kuge i brizi o zdravlju pripadnica sistema odbrane.

- Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlada bela kuga i da to jeste jedan od najvećih problema u našoj zemlji. U skladu sa njegovim naređenjima i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu i učini to najlepše što jedna porodica može da uradi – da dobije dete.

- Upravo zbog toga, Vojska Srbije je već odredila solidarnu pomoć u visini od jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali isto tako i uvela da Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika koji je do sada plaćao tri pokušaja veštačke oplodnje, od sada plaća četiri pokušaja i pomeriće granicu sa 42 godine na 44 godine.

Isto tako, omogućiće da porodica, bez obzira što ima jedno ili više dece, može da konkuriše i da joj bude plaćena veštačka oplodnja za svako sledeće dete, objasnio je ministar Vulin.

On je istakao da je zdravlje pripadnica sistema odbrane posebno bitno i značajno i zbog toga će Vojska Srbije uvesti obavezan pregled svih pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije po pitanju raka dojke i raka grlića materice.

- Vojska Srbije zna da je deo našeg naroda, i svaka radost i svaka briga su i naša radost i naša briga. Zato je borba protiv bele kuge i naš zadatak i daćemo sve od sebe da učestvujemo u njoj, pobednički kako Vojska Srbije uvek i čini, rekao je ministar odbrane.

Bonus video:

U ŽELEZNIKU KOLAPS, SVE STOJI, NIŠTA BOLJE NIJE NI KOD ADE: Snežno jutro u Beogradu zakočilo saobraćaj!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.