ZVANIČNO POTVRĐENO: Vučićev sastanak u Njujorku sa Guterešom prvi na rasporedu
Foto: Fonet

sledi sastanak

ZVANIČNO POTVRĐENO: Vučićev sastanak u Njujorku sa Guterešom prvi na rasporedu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom

Objavljeno:

Kako je objavljeno na zvaničnom rasporedu genseka UN, sastanak sa predsednikom Srbije zakazan je za 9.25h po lokalnom vremenu (14.25h po našem) i u pitanju je prva zvanična obaveza za Gutereša tokom današnjeg dana.

Vučić se ranije već sreo sa Guterešom tokom učešća na Konferenciji o klimatskim promenama krajem prošle godine u Parizu. Predsednik Srbije je objavio da je u Njujorku na svom Tviter nalogu, odgovarajući na tvrdnje Vuka Jeremića da je tamo "tajno", a zatim su mediji objavili različite verzije o njegovoj poseti.

Prvo je Glas Amerike objavio da je Vučić u Njujorku u "privatnoj poseti sa ćerkom", list "Blic" je naveo da se predsednik Vučić već sreo sa ljudima iz UN i američke administracije od kojih je tražio pomoć u rešavanju kosovskog pitanja. Kako navode srpski mediji, odlaskom u Njujork, Vučić je nastavio diplomatsku ofanzivu koja već uveliko traje. Predsednik pokušava da na različitim nivoima, u UN, ambasadorima raznih zemalja obrazloži situaciju oko Kosova i položaja Srbije, ali sa svima razgovara i generalno o stanja u regionu, kaže izvor "Blica". Nakon Njujorka, Vučić ide u Brisel gde će se sastati sa Hašimom Tačijem i nastaviti dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.