MALI UVERAVA DA NEMA OPASNOSTI OD POPLAVA: Štab za vanredne situacije u pripravnosti
Siniša Mali, Foto: Marina Lopicic

RASTE NIVO REKA

MALI UVERAVA DA NEMA OPASNOSTI OD POPLAVA: Štab za vanredne situacije u pripravnosti

- Pratimo vodostaje Dunava i Save, imamo redovnu odbranu od poplava na dve tačke u Beogradu, kod Kule Nebojša i kod TENT-a u Obrenovcu -rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Objavljeno:

Siniša Mali je izjavio da štab za vanredne situacije grada Beograda, na čijem je čelu, prati situaciju na beogradskim obalama i rekama iz sata u sat i trenutno nema opasnosti od poplava.

- Pratimo vodostaje Dunava i Save, imamo redovnu odbranu od poplava na dve tačke u Beogradu, kod Kule Nebojša i kod TENT-a u Obrenovcu -rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u.

On je precizirao da su navedene lokacije najniže tačke u Beogradu, ali i da je to manje-više normalna situacija kada su povećani vodostaji.

– U ovom trenutku Sava i ostale reke prave mnogo veće probleme u Bosni i Hercegovini, odnosno Hrvatskoj, ali iz predostrožnosti smo na oprezu i reagovaćemo ukoliko bude potrebno – rekao je Mali.

Iako zima iza nas sigurno nije bila iz kategorije najsnažnijih, naveo je Mali, pokazali smo da komunalni sistem Beograda funkcioniše u svim uslovima.

– Imali smo nedavno situaciju da je sneg padao gotovo 30 sati, ali su ulice bile prohodne i veoma brzo nakon prestanka padavina očišćene „na crno“. JKP „Beograd-put“ je trenutno u drugom stepenu angažovanja, dok će tokom noći izvesno preći u treći. To preduzeće će biti na ulicama sa svojih 200 vozila i više od 1.000 radnika. „Beograd–put“ je ove godine, nakon gotovo decenije pauze, nabavio 10 novih kamiona, što je umnogome pomoglo da se ulice brže i efikasnije čiste od snega. Nova mehanizacija mnogo znači i ove godine će za JKP „Beograd put“ biti nabavljeno još 10 kamiona-kipera. To znači da će u narednim godinama gradski komunalni sistem biti još efikasniji, što je posledica konsolidacije javnih finansija – dodao je Mali.

Gradonačelnik je ocenio da odgovorna socijalna politika započeta pre četiri godine počinje da pokazuje rezultate.

– Ponosan sam na činjenicu da 350 dece sa smetnjama u razvoju ima lične pratioce koji im pomažu u svakodnevnim aktivnostima. Takođe, 53 osobe sa invaliditetom imaju personalne asistente, a ne bi trebalo zaboraviti ni 235 stanova za porodice izbegle iz Hrvatske i BiH, kao i 170 stanova koje gradimo u naselju Kamendin. Na Novom Beogradu je pre desetak dana dodeljeno 133 stana u zakup po povoljnim cenama, čime smo na još jedan način pokazali da ne zaboravljamo nikoga i vodimo računa o svakom građaninu Beograda. Teme poput novih mostova, puteva i tunela su lepe i atraktivne, ali koliko smo humani pokazujemo po tome koliko pomažemo najugroženijim kategorijama stanovništva. Sutra ćemo otvoriti još jedan objekat, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Ovči. Takvih ustanova u Beogradu ima trenutno 14, a u njima pomoć dobija 580 korisnika. Početkom aprila ćemo otvoriti jedan takav objekat u Sopotu, pa će ih u gradu biti ukupno 16. Posebno sam ponosan na balans koji smo pronašli između ulaganja u velike i važne infrastrukturne radove i odgovorne socijalne politike – rekao je Mali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.