HIRURG SRBIMA UPUTIO NAJSNAŽNIJU PORUKU: Evo šta je rekao vođa NOĆNIH VUKOVA
Hirurg je uputio snažnu poruku, Foto: Nightwolves.ru

Noćni vukovi

HIRURG SRBIMA UPUTIO NAJSNAŽNIJU PORUKU: Evo šta je rekao vođa NOĆNIH VUKOVA

BiH je jedna u nizu zemalja koja je zabranila ulazak Zaldostanovu i Saviću, a direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić obrazložio je da je "reč je o osobama koje su pretnja po sigurnost"

Objavljeno: 20.03.2018. 12:42h
  • 255

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" boraviće na trodnevnoj turneji u BiH, iako je njihovom vodji Aleksandru Zaldostanovu, zvanom Hirurg, zabranjen ulazak u BiH, pošto je proglašen opasnošću po nacionalnu bezbednost.

Po istom osnovu u BiH je zabranjen ulazak i Saši Saviću, vodji "Noćnih vukova" u Srbiji.

- Tura će se održati, čak i bez mene, ali je oni ne mogu zaustaviti - izjavio je za agenciju Interfaks Zaldastanov, koji je navodno jedan od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U okviru devetodnevne rute "Ruski Balkan", članovi ove bajkerske grupe preći će maršrutu od 2.000 kilometara koja obuhvata: Beograd - Novi Sad - Frušku Goru - Bijeljinu - Brčko - Banjaluku - Doboj - Valjevo - Čačak - Kruševac - Niš - Belu Palanku - Ćupriju - Jagodinu - Kragujevac - Belu Crkvu - Beograd.
 

Kako je najavljeno, oni bi danas trebalo da stignu u Bijeljinu, odakle će otići za Brčko, a sutra bi trebalo da stignu u Banjaluku.

U Doboju bi trebalo da borave 22. marta, odakle će se vratiti za Sbiju.

BiH je jedna u nizu zemalja koja je zabranila ulazak Zaldostanovu i Saviću, a direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić obrazložio je da je "reč je o osobama koje su pretnja po sigurnost".

Mediji u BiH su objavili da će "Noćni vukovi", njih oko 20, koliko ih dolazi u tu zemlju, biti posebno tretirani pri ulasku i tokom boravka u BiH.

- Mi ne možemo reći da oni u punom smislu reči predstavljaju pretnju po sigurnost BiH, ali neke izjave, neke disidentne tonove i neke njihove nagoveštaje možemo dovesti u kontekst mogućih podizanja tenzija u BiH - rekao je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Prema njegovim rečima, ne bi bio sporan dolazak klasičnih moto bajkera u BiH. 

Bonus video:

UŽAS NA VRAČARU! U dvorištu porodične kuće pronađeno telo muškarca!

(Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media