BORIM SE ZA PRIZNANJE KOSOVA, A DAČIĆ NAM TO RUŠI: Pacoli se požalio kolegama da im srpski ministar podmeće nogu!
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

tužibaba

BORIM SE ZA PRIZNANJE KOSOVA, A DAČIĆ NAM TO RUŠI: Pacoli se požalio kolegama da im srpski ministar podmeće nogu!

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova "zapadnobalkanske šestorke" u Sarajevu, "tužakao" Dačića

Objavljeno: 13:24h

Kako pišu "Večernje novosti", Pacoli je nedavno u Sarajevu rekao da mu šef diplomatije Srbije Ivica Dačić stalno "podmeće nogu".

"Ljudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši", navode "Novosti" da je Pacoli rekao kolegama, u trenutku kada je Dačić tokom radnog ručka izašao da razgovara s novinarima.

Pacoli je, piše list, krenuo da nabraja kako "Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize". "Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom", govorio je Pacoli koji je, prema neimenovanim izvorima "Novosti", jedino bio zadovoljan namerama Beograda da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.