VUČIĆ I TAČI SASTAJU SE U BRISELU 23. MARTA: Razgovaraće o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i sprovođenju postojećih dogovora
Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić, Foto: Fonet

NASTAVAK RAZGOVORA

VUČIĆ I TAČI SASTAJU SE U BRISELU 23. MARTA: Razgovaraće o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i sprovođenju postojećih dogovora

Istog dana u Briselu se završava i dvodnevni samit lidera EU kome prisustvuje šefica EU diplomatije Federika Mogerini

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

- Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini biće domaćin sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija koji će se održati 23. marta u Briselu - navodi se u saopštenju portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić.

U saopštenju se dodaje da će Vučić i Tači nastaviti razmenu informacija kada je u pitanju faza dijaloga koja se odnosi na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, kao i da će razmotriti rad na implementaciji već postignutih dogovora.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Fonet

Sastanak Vučića i Tačija bi trebalo da se dogodi u poslepodnevnim ili večernjim časovima u petak, prema informacijama Tanjuga iz diplomatskih izvora u Briselu.

Istog dana u Briselu se završava i dvodnevni samit lidera EU kome prisustvuje šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić
Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić foto: Fonet

Bonus video:

Dejan Bulatović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.