Maja Gojković merka Ministarstvo kulture? I PREDSEDNICA SKUPŠTINE BI FOTELJU U VLADI
Maja Gojković bi novu fotelju?, Foto: Fonet

op op

Maja Gojković merka Ministarstvo kulture? I PREDSEDNICA SKUPŠTINE BI FOTELJU U VLADI

Gojkovićeva bi u eventualnoj rekonstrukciji mogla da zameni Vukosavljevića, dok bi vođenje parlamenta preuzeo neko od naprednjaka - Martinović, Orlić ili Obradovićeva

Objavljeno:

Maja Gojković, aktuelna predsednica Skupštine, mogla bi da preuzme resor kulture u Vladi, a na njenom mestu viđen je neko od poslanika SNS - Marija Obradović, Aleksandar Martinović ili Vladimir Orlić, piše Kurir.

Iako postoji mogućnost da do vanrednih parlamentarnih izbora dođe krajem godine, o čemu je Kurir pisao, velika je verovatnoća da će početkom leta kabinet Ane Brnabić biti rekonstruisan. Ta nova vlada bi bila neka vrsta prelaznog rešenja do izbora u decembru.

Rotiranje kadrova

Prema rečima našeg izvora iz SNS, jedna od opcija je da Maja Gojković, koja godinama vodi Skupštinu Srbije, ode s tog mesta u Ministarstvo kulture, na čijem je čelu trenutno Vladan Vukosavljević.

- Stranka smatra da bi se Gojkovićeva dobro snašla na čelu Ministarstva kulture. Daleko od toga da se nije pokazala u vođenju parlamenta, ali nije tajna da SNS smatra da je rotiranje kadrova učinkovito - kaže izvor ovog lista i dodaje:

- Drugo, Gojkovićeva je u više navrata i javno rekla da se sve teži nosi s nastupima opozicionih poslanika, plakala je, žalila se da joj diraju porodicu, tako da verujem da bi i ona želela da promeni radno mesto.

Funkciju predsednika Skupštine, dodaje, preuzeo bi neko od „prvaka SNS“ u parlamentu.

Deljenje karata

- Još nije odlučeno ko bi bio Gojkovićkina zamena ukoliko ona ode u Ministarstvo kulture. Više imena je tu u igri - Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić ili Marija Obradović. Vrh stranke smatra da se Martinović dokazao kao šef poslaničke grupe i da bi mogao da se nosi sa izazovima koje sa sobom nosi funkcija predsednika Skupštine, dok su Orlića za ovu funkciju preporučile brojne aktivnosti na mestu poslanika - navodi naš izvor.

Sa druge strane, za razliku od njih dvojice, Obradovićeva se u nekoliko navrata pominjala prilikom „deljenja karata“, pa je čak pominjano da bi mogla da bude i ministar odbrane.

- Obradovićeva je dokazani političar, njeno zalaganje u Skupštini je evidentno. Lojalna je stranci - navodi izvor iz SNS.

Podsetimo, Kurir je već objavio da je rekonstrukcija Vlade „u igri“ i da bi mogli da budu zamenjeni ministri privrede i kulture, ali i zdravlja. Na mesto Gorana Kneževića mogao bi da dođe dosadašnji gradonačelnik Siniša Mali, na mesto Zlatibora Lončara Zoran Radojičić. Bilo je ideja da Vukosavljevića zameni Jelena Trivan, ali se od te ideje u međuvremenu odustalo.

Bonus video:

Dejan Bulatović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.