Šapić: Ne vidim razlog da se opozicija ujedinjuje
Šapić smatra da nema potrebe da se opozicija ujedini, Foto: Fonet

neće živ!

Šapić: Ne vidim razlog da se opozicija ujedinjuje

Kako je rekao, veći broj glasova treba da bude posledica političkog delovanja, a ne ujedinjavanja različitih

Objavljeno:

Predsednik opštine Novi Beograd i trećeplasirani na beogradskim izborima Aleksandar Šapić rekao je za Insajder da ne vidi razlog da se opozicija ujedinjuje.

Kako je rekao, opoziciona scena Srbije je „šarenolika“ i sve stranke imaju različite načine delovanja, ponašanja i ciljeva.

Podsetimo, Dragan Đilas, nosilac drugoplasirane liste "Beograd odlučuje - ljudi pobeđuju" na beogradskim izborima predložio je da se opozicija u Srbiji udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za razne oblasti. Đilas je naveo da opozicija građanima mora da ponudi programska rešenja – u ekonomiji, zdravstvu, prosveti itd.

Međutim, Šapić navodi da ne vidi razlog da idu zajedno sve stranke koje nisu na vlasti, a koje se razlikuju po mnogo čemu. Kako je rekao, veći broj glasova treba da bude posledica političkog delovanja, a ne ujedinjavanja različitih. „Mislim da ne postoji ni jedan razlog da se svi mi koji imamo neko političko delovanje na lokalnom ili republičkom nivou svrstavamo u bilo koju vrstu zajedničke organizacije koja će zajednički da odlučuje. U ovom momentu ne vidim sebe u političkom bloku stvorenom samo zarad političke snage, nastaviću da radim kao i do sada“, kaže Šapić za Insajder. On je poručio da još nije izašao sa nacionalnom politikom i ponovio da u ovom momentu ne može da prihvati da sarađuje sa političkim strankama samo zato što je „petoro jače od troje“. „Ne doživljavam politiku tako, jer da doživljavam, sarađivao bih sa SNS-om“, poručio je Šapić.

BONSU VIDEO:

Pitali smo Beograđane da li je Milan Jevđić, student medicine koji je rekao da nema šta da jede, prevarant ili ne!

(Espreso.co.rs / Insajder.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.