Palma Turcima poručio: Puč organizovala FETA, isti su kao OVK
Dragan Marković - Palma, Foto: Damir Dervišagić

Ima li Logike?

Palma Turcima poručio: Puč organizovala FETA, isti su kao OVK

Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji", kaže Palma.

Objavljeno:

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je u Ankari da je pokušaj puča u Turskoj organizovala FETA, koja je za Srbiju isto što i OVK.

Kako kaže, kada je pre dve godine u Turskoj pokušan puč, Srbija je među prvima pružila podršku turskom narodu i predsedniku Erdoganu.

"Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji", kaže Palma.

Državna agencija Tanjug javlja da je Palma u Ankari razgovarao sa više turskih zvaničnika, a da je na sastancima konstatovano da Srbija i Turska nikada nisu imale bolje odnose. Kako navode, predsednik JS je razgovarao sa predsednikom Parlamenta Turske Ismailom Karamanom, zamenikom turkog premijera Hakanom Čavušogluom, predsednikom Odbora Parlamenta za evropske poslove Mehmedom Gulpinarom, predsednikom parlamentarne grupe tursko-srpskog prijateljstva Mustafom Isenom i potpredsednikom vladajuće turske AK Mehdijem Ekerom. "Srbija i Turska nikada nisu imali bolje odnose nego danas i to posebno nakon sastanka predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. To su mi danas potvrdili svi moji sagovornici", rekao je Palma. Prema Markovićevim rečima, vera ne sme i neće biti prepreka odnosima dve države, a naglasio je i da je Turska u budućnosti strateški partner Srbiji.

"Mi nismo komšije, ali danas imamo odnose kao da jesmo, i to odlične komšije. Naši predsednici su postigli velike dogovore. Prošlost je iza nas, okrećemo se budućnosti i prijateljstvu Srbije i Turske", izjavio je predsednik turskog parlamenta, Ismail Karaman i naglasio i da je Markovićeva poseta još jedan doprinos tome.

Dragan Marković Palma je, u pratnji svog domaćina, poslanika u turskom parlamentu i visokog funkcionera AK partije Huseina Sahina, obišao i Mauzolej Kemala paše Ataturka, oca moderne Turske, javlja agencija.

BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o ubistvu Zorana Đinđića TIZER

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.