Stefanović o ubistvima: Beograd apsolutno siguran grad
Foto: Fonet

smela tvrdnja

Stefanović o ubistvima: Beograd apsolutno siguran grad

Razgovori sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom neće biti laki, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Objavljeno:

Kako su preneli mediji, Mičel umesto “plana u četiri tačke o Kosovu“ o kojem se spekulisalo prethodnih dana, u Beograd donosi stav SAD da niko ne sme da stane na put fomiranju vojske Kosova.

Stefanović za Prvu na pitanje da li je tu reč o pritisku na Srbiju rekao da razgovor sa Mičelom neće biti lak. “Naše pozicije se značajno razlikuju, očigledno je da SAD nisu promenile politiku. Predsednik Vučić će Mičelu postaviti pitanja na osnovu čega se oni zalažu za Vojsku Kosova, na osnovu kog međunarodnog akta, rezolucije Saveta bezbednosti...

Razgovori će biti složeni, neće biti lak posao za predsednika, ali će on nastaviti da se bori za interese našeg naroda i države“, naveo je Stefanović. Govoreći o kriminalu u Beogradu Stefanović je naveo da policija u poslednje četiri godine nije bila selektivna i da su hapšeni oni za koje je bilo osnova i dokaza. Osim toga, on je istakao da je formirano posebno policijsko odeljenje za borbu protiv korupcije. Na pitanje o nekoliko ubistava u Beogradu u poslednje vreme, Stefanović kaže:

“Beograd je apsolutno siguran grad, jedno ubistvo smo rasvetlili, na drugom radimo. Prethodna godina je završena sa najnižom stopom ubistava u poslednjih 20 godina, a i stopa rasvetljavanja ubistava se povećava. Ne možemo da sprečimo svako krivično delo, ali možemo da kaznimo onog ko krivično delo napravi”, istakao je Stefanović.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.