DA SE NAJEŽI ČOVEK: Ovi političari su JEZIVO pričali o ĐINĐIĆU I PRE I POSLE NJEGOVE SMRTI!
Fila, Nikolić i Šešelj nisu imali lepo mišljenje o srpskom premijeru, Foto: Beta, Zorana Jevtić, Filip Plavčić

ŠTA REĆI?

DA SE NAJEŽI ČOVEK: Ovi političari su JEZIVO pričali o ĐINĐIĆU I PRE I POSLE NJEGOVE SMRTI!

Fila, Nikolić i Šešelj nisu voleli Đinđića, pa to nisu ni krili

Objavljeno: 10:38h

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred Vlade Republike Srbije, a politička pozadina ubistva još nije otkrivena. Iako o Đinđiću sada većina političara govori kao o velikom vođi koji se borio za demokratske promene, i da je živ da bi danas mnoge stvari bile drugačije, nekada nije bilo tako.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nekadašnji predsednik Srpske napredne stranke i nekadašnji radikal, na mitingu Srpske radikalne stranke pred odlazak njenog lidera Vojislava Šešelja u Hag imao je poruku za Đinđića, i to samo godinu pre nego što je ubijen.

- Ako neko od vas u idućih mesec ili dva vidi negde Zorana Đinđića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom - rekao je tada Nikolić.

Nikolić je takođe govorio da je Đinđić uhapšen odmah po povratku u zemlju, ne bi predvodio "izdajničku opoziciju" u Srbiji.

- Kad je to dobro što je on uradio, kad je putovao po zemljama agresorima rata i pozivao da još malo pritisnu i popustiće Milošević. Što se nije on kandidovao za predsednika države? Nema petlju. Potura Koštunicu, kaže nema

Lider radikala Vojislav Šešelj više puta je srpskog premijera Đinđića nazivao mafijašem i izdajnikom, a onda je po povratku iz Haga rekao da mu Đinđića nije žao.

- S obzirom da je Srbija zemlja čuda, i kad mislimo da su se sva čuda desila, iznenadi nas neko novo. Srbija kao zemlja čuda sebi dozvoljava da aktuelni režim i posle 12 godina slavi uspomenu na jednog od najvećih kriminalaca i izdajnika srpskog naroda. Na Zorana Đinđića. Zoran Đinđić je nesporni izdajnik. '90 - ih je bio predsednik izrazito prozapadne demokratske stranke. U vreme bombardovanja je davao izjave za strane medije u kojima se zalagao da se bombardovanje nastavi dok Milošević ne popusti - rekao je Šešelj 2015. godine.

- Poslaću svog zamenika Nemanju Šarovića sa glogovim kocem na mesto gde je Đinđić sahranjen - rekao je Šešelj tada.

Ništa blaži nije bio ni srpski advokat Toma Fila koji je u intervjuu za nedeljnik Ekspres kazao kako se Tužlaštvo plašilo da ga angažuje u slučaju ubistva Zorana Đinđića, a objasnio je i kako bi branio Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo srpskog premijera.

foto: Beta

- Tražio bi da u slučaju, Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Đinđića zbog političkih motiva, da ga je smatrao izdajnikom jer je hteo najbolje za borce na Kosovu. Ubistvo bi dobilo jasnu političku boju, Zvezdan Jovanović bi bio politički krivac. Uz to, ubistvo premijera mora da ima politički predznak. Pa dobro, normalno, to je ubistvo premijera. Zvezdan je pokazao mesto odakle je pucao, sve je bilo jasno i gotovo. Suđenje je bilo jasno još na početku - rekao je Fila.

Član DSS Dejan Mihajlov posle ubistva premijera Zorana Đinđića na vanrednoj konferenciji pročitao je saopštenje u kojem se postavlja niz pitanja, vezanih uglavnom za Legiju i njegovo pojavljivanje pred specijalnim sudom.

- Zna Srbija da se krivci sami javljaju, mada ih niko još nije spomenuo.Takvi ljudi jasno pokazuju osećaj krivice što su paktirali i delili pare i vlast sa mafijom, što su znali ko pljačka i ubija po Srbiji,a ćutali su ili iz interesa ili zbog straha. Ćutali su i kad su ubili premijera. Znali su ko je doneo odluku da se Đinđić ubije i znali su ko ga je ubio - pročitao je Mihajlov. Tada je izborni štab predsedničkog kanidata vladajuće koalicije Dragana Maršićanina optužio čelnike bivše vlasti da znaju ko je ubio Zorana Đinđića!

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.