POGLEDAJTE KAKO BORIS TADIĆ PLAČE NA GROBU ZORANA ĐINĐIĆA: Bivši predsednik obnevideo od suza (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

EMOTIVNI POMEN

POGLEDAJTE KAKO BORIS TADIĆ PLAČE NA GROBU ZORANA ĐINĐIĆA: Bivši predsednik obnevideo od suza (VIDEO)

Bivši predsednik Srbije i lider Demokratske stranke položio je cveće na grob ubijenog premijera

Objavljeno: 12:59h

Boris Tadić je danas položio cveće na grob ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića. Bivši predsednik je na groblje došao sam i zapalio sveću svom nekadašnjem saborcu.

Nakon odavanja počasti novinari su zamolili Tadića za izjavu, a on se tokom priče o Zoranu gorko rasplakao, pa je čak u jednom trenutku i zanemeo od suza, piše Kurir.

Tužna povorka porodice i prijatelja počela je da se okuplja pred kapijom Novog groblja nešto pre 11 časova, odakle su se zajedno uputili ka Aleji zaslužnih građana gde je Đinđić sahranjen.

foto: Printscreen/Kurir tv

Nepreglednu kolonu predvodili su sin ubijenog premijera Luka i supruga Ružica, koji su prvi i položili vence i zapalili sveće.

foto: Printscreen/Kurir tv

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije. Vlada na čijem je čelu bio izabrana je 25. januara 2001. godine. Za vreme njegovog mandata pokrenut je proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Zoran Đinđić ubijen je ispred zgrade Vlade Srbije 12. marta 2003. godine, a politička pozadina ubistva još nije otkrivena.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.