NISU GA ZABORAVILI! Delegacija SPS posetila Miloševićev grob, A EVO I ŠTA SU PORUČILI NA GODIŠNJICU SLOBINE SMRTI (FOTO)
Foto: Espreso

pomen

NISU GA ZABORAVILI! Delegacija SPS posetila Miloševićev grob, A EVO I ŠTA SU PORUČILI NA GODIŠNJICU SLOBINE SMRTI (FOTO)

12 godina od smrti Miloševića

Objavljeno:

Danas se navršava 12 godina od smrti Slobodana Miloševića u Hagu.

foto: Espreso

U dvorištu kuće porodice Milošević u Požarevcu gde je sahranjen vence je položila delegacija SPS, koju je predvodio Nikola Šainović, član Predsedništva SPS. Pored Mrkonjića i Šainovića venac na grob Slobodana Miloševića položili su i potpredsednik Izvršnog odbora GO SPS Slobodan Milošević i predsednik mladih socijalista Srbije Uglješa Marković. Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić rekao je ovom prilikom da očekuje od aktuelne vlasti da će konačno rešiti pitanje povratka Miloševićeve porodice u Srbiju, kao i da je u petak sa građanima predao Skupštini grada Beograda inicijativu da mu se podigne spomenik i da jedna ulica ponese njegovo ime. - To je bila moja dužnost jer je uspomena na Miloševića bila duboko moralno pitanje za sve nas u državi, za mene možda i više od drugih, jer smo bili i prijatelji. Uspomenu na Slobodana Miloševića svi određujemo po svom osećanju i prema svojim ličnim moralnim principima, a što se mene lično tiče u vreme kada se obeležava godišnjica njegove smrti, biću u Požarevcu da mu odam poštu - rekao je Mrkonjić.

foto: Espreso

Milošević je umro od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala, tokom suđenja za ratne i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj, i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Bonus video:

Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ? Sve teorije zavere o smrti Miloševića!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.