Haradinaj: Spreman sam da nađem zajednički jezik sa Srpskom listom!
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, Foto: Beta

o svemu!

Haradinaj: Spreman sam da nađem zajednički jezik sa Srpskom listom!

On je dodao da "međutim, sloboda kretanja ne može doći gubitkom teritorije ili davanjem koncesija"

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će se pitanje demarkacije sa Crnom Gorom naći u kosovskoj skupštini sledeće nedelje, navodeći da je "spreman da pronađe zajednički jezik sa Srpskom listom" kako bi podržala taj sporazum.

U intervjuu za RTK, Haradinaj je rekao da je "u stalnim razgovorima sa Srpskom listom i da postoji mogućnost da i oni podrže sporazum, čime će biti obezbeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje".

"Srpska lista za sada ne odbija razgovor na ovu temu, ali su i u međusobnim razgovorima o mogućnosti da podrže ovaj proces. Ja poštujem Srpsku listu, izabrane poslanike, njihov autoritet, oni su ljudi sa Kosova, razgovaramo sa njima kako bi oni pomogli slobodu kretanja", rekao je Haradinaj.

On je dodao da "međutim, sloboda kretanja ne može doći gubitkom teritorije ili davanjem koncesija".

"Ja sam spreman da pronađemo zajednički jezik sa Srpskom listom i verujem da je ovo u interesu i kosovskih Srba, jer i oni nemaju bezvizne pasoše i ne mogu da putuju u inostranstvo", kazao je Haradinaj.

RTK na srpskom jeziku podseća da je Srpska lista juče odbacila insinuacije o navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem demarkacije sa Crnom Gorom.

"Za Srpsku listu tema demarkacije uopšte ne postoji, niti nas to pitanje interesuje, i njime neka se bave albanske partije u skladu sa svojim političkim programima", navedeno je u petak iz Srpske liste.

Podseća se da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom potpisan još avgusta 2015. u Beču, pri čemu ga je Skupština Crne Gore odmah ratifikovala, a Evropska komisija je stavila do znanja Prištini da bez ratifikacije ovog sporazuma neće dobiti bezvizni režim.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.