SAZNAJEMO: Goran Knežević se povlači iz Vlade zbog TEŠKIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA!
Goran Knežević se povlači iz Vlade iz zdravstvenih razloga, Foto: Fonet

ekskluzivno

SAZNAJEMO: Goran Knežević se povlači iz Vlade zbog TEŠKIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA!

Kako Espreso saznaje, ministar Knežević se povlači iz politike zbog bolesti

Objavljeno: 23:20h

Goran Knežević, ministar privrede, povući će se iz političkog života zbog teške bolesti. Kako saznajemo, on će završiti svoju političku karijeru iz zdravstvenih razloga.

Istaknuti funkcioner SNS-a bio je 2012. godine i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a bio je i član Demokratske stranke da bi nakon promena 2000. godine bio izabran za predsednika Izvršnog odbora Skupštine opštine Zrenjanin.

Na republičkim izborima 2003. izabran je za narodnog poslanika, a na lokalnim izborima 2004. i za predsednika opštine Zrenjanin. Četiri godine kasnije ponovo je izabran za čelnog čoveka grada, ali tada kao gradonačelnik. Dobitnik je nagrade "Gradonačelnik s vizijom", kao najbolji lider lokalne samouprave u Srbiji za 2007. godinu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Zrenjaninu, a Ekonomski fakultet u Beogradu. Radnu karijeru započeo je u kombinatu „Servo Mihalj“ u Zrenjaninu, gde je kasnije postao direktor preduzeća SM Turist. Na tom mestu bio je do 2000. godine. Početkom 2010. pristupio je Srpskoj naprednoj stranci. Član je odbora direktora NIS-a, kao zastupnik manjinskog vlasnika - Republike Srbije. Sedamdesetih se profesionalno bavio košarkom i igrao je u zrenjaninskom Proleteru, Vojvodini iz Novog Sada i beogradskom Partizanu, sa kojim je u sezoni 1978/79. osvojio prvenstvo Jugoslavije, Kup Jugoslavije i evropski Kup Radivoja Koraća. Bio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore u periodu 2005-2006.

Bio je potpredsednik stranke i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin. Od 28. maja 2016. godine nije potpredsednik stranke, a tada je na Skupštini SNS izabran za člana Predsedništva.

Početkom avgusta 2016. izabran je za ministra privrede.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.