Maja Gojković tražila smenu Svetislave Bulajić! Ovo su razlozi
Maja Gojković tražila ostavku, Foto: Filip Plavčić

besna na saradnicu

Maja Gojković tražila smenu Svetislave Bulajić! Ovo su razlozi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković predložila je smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, javlja Tanjug.

Objavljeno:

Podsetimo, početkom februara ove godine Agencija za borbu protiv korupcije dostavila predsednici Skupštine predlog za razrešenje generalnog sekretara parlamenta Svetislave Bulajić zbog toga što je Bulajićeva protivzakonito sebe upućivala na službene puteve u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Budući da je to bila drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana. U kabinetu predsednice Skupštine tada je rečeno da će predlog za razrešenje biti stavljen na dnevni red na prvoj narednoj sednici, čime bi trebalo da bude okončan "slučaj sekretarka", koji mesecima potresa skupštinu i otežava joj rad. U nekoliko navrata i šira javnost je bila upoznata sa sukobom Maje Gojković i Svetislave Bulajić, a najpoznatiji takav "slučaj" je bio tokom jedne od sednica parlamenta, na kojoj je Gojkovićeva oštro odbrusila Bulajićevoj, što se zbog mikrofona moglo čuti.

Tada je u Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta najpre je bila veoma neprijatna prema generalnoj sekretarki, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla: "Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke..." Predlog za razrešenje Svetislave Bulajić biće danas uvršten na dnevni red aktuelne sednice Parlamenta.

BONUS VIDEO: KURIR TV VESTI: KO ĆE BITI GRADONAČELNIK? Evo ko je najveći favorit u kladionicama!?

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.