DAČIĆ UPOZORAVA: Priština je izašla iz dijaloga! SRBIJA IMA ODGOVOR!
Zbog moguće propasti višegodišnjeg pregovaračkog procesa, šef srpske diplomatije obraća se i međunarodnoj zajednici, Foto: EPA

pregovarački proces

DAČIĆ UPOZORAVA: Priština je izašla iz dijaloga! SRBIJA IMA ODGOVOR!

Vlada u Prištini odbacila je u sredu dogovor o početku izrade Statuta za formiranje ZSO

Objavljeno:

Odluka takozvane vlade Kosova da ne primeni dogovor o formiranju Zajednici srpskih opština, u stvari je odluka Prištine da napusti briselski dijalog, izjavio je za šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Vlada u Prištini, naime, odbacila je u sredu dogovor o početku izrade Statuta za formiranje ZSO koji je postignut na nedavnom sastanku u Briselu, uz prisustvo evropskih visokih zvaničnika.

Dačić upozorava da ceo pregovarački proces Beograda i Prištine sada može da se vrati na nulu.

- Ako suštinski deo sporazuma koji smo dogovorili albanski lideri beskrupulozno i bez ikakvih sankcija odbijaju da primene, Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu - jasan je Dačić.

Zbog moguće propasti višegodišnjeg pregovaračkog procesa, šef srpske diplomatije obraća se i međunarodnoj zajednici.

- Pozivamo Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države da pod hitno utiču na Prištinu da samo ispuni svoje obaveze preuzete Briselskim sporazumom, jer preti najveća opasnost do sada da pregovarački proces definitivno bude prekinut. Beograd za to ne bi snosio apsolutno nikakvu odgovornost - zaključio je Dačić za Sputnjik.

Inače, takozvana vlada Kosova u sredu je zaključila da „nijedan zvaničnik Prištine nema mandat da dodnosi odluke van ustavnog okvira“.

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.