PUKLA BRUKA: Srpski političar uhvaćen kako prepisuje na kolokvijumu
Političar je uhvaćen u prepisivanju, Foto: Pixabay

sramota

PUKLA BRUKA: Srpski političar uhvaćen kako prepisuje na kolokvijumu

Ocenjuje se da je prepisivanje nanelo nepopravljivu štetu ugledu grada Kragujevca

Objavljeno:

Stranka Nova snaga iz Kragujevca najavila je danas da će tražiti da član Gradskog veća za lokalnu samoupravu Vitomir Nedeljković (40) bude smenjen jer je "uhvaćen" kako prepisuje na kolokvijumu na master studijama Fakulteta inženjerskih nauka. - Ostavka ili razrešenje, koje će odbornik Nove snage predložiti na sledećoj sednici Skupštine grada, ukoliko ne dođe do ostavke, jedino je logično i razumno rešenje posle ovakve bruke - navodi se u saopštenju Nove snage koja je objavila i deo dokumenta kao potvrdu da je Nedeljković prepisivao. Ocenjuje se da je prepisivanje nanelo nepopravljivu štetu ugledu grada Kragujevca, Gradskom veću i svima koji podržavaju takve kadrove na rukovodećim mestima.

Nova snaga dodala je da je obrazovanje Nedeljkovića "posebna stavka" u njegovoj biografiji pored "političkih akrobacija". Na izborima 2012. godine kada je izabran za odbornika na listi Demokratske stranke (DS) pored imena stajalo je ekonomista, a 2016. kada je izabran za odbornika na listi Socijaldemokratske stranke (SDS), i kasnije i člana Gradskog veća, stajalo je diplomirani menadžer. Nova snaga podseća da je Vitomir Nedeljković sa Vladimirom Maksimovićem, obojica su danas članovi Gradskog veća, posle napuštanja SDS, formirao grupu građana NDS.

Posle "preleta" jednog odbornika formirali su zatim odborničku grupu Saveza za jaku Srbiju, iz koje je nastala stranka slovačke nacionalne manjine Jaka Srbija.

Oni su pre toga zajedno prelazili iz DHSS u DS (2011) i iz DS u SDS (2014). Nedeljković je 2014. godine bio jedini odbornik SDS-a u Skupštini grada Kragujevca.

Bonus video:

Vasilios Provelegios, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.