BRNABIĆKA SPREMA REKONSTRUKCIJU VLADE: Mali i Vesić postaju ministri, Jelena Trivan ulazi u Vladu?
Ana Brnabić ima nekoliko ministara na umu, Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

PROMENE

BRNABIĆKA SPREMA REKONSTRUKCIJU VLADE: Mali i Vesić postaju ministri, Jelena Trivan ulazi u Vladu?

Istakla je da neće o tome govoriti u medijima

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je rekonstrukcija Vlade otvorena tema, piše RTS.

Brnabićeva je novinarima na Kopaoniku rekla da, ako bude rekonstrukcije, biće je na osnovu rezultata i nedostataka rezultata.

Na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji njenog kabineta, rekla je da i ova, kao i prethodna vlada, ima dobru praksu da se vrednuju rezultati i da je svaki njen član u svakom trenutku spreman da do rekonstrucije dođe.

Istakla je da neće o tome govoriti u medijima.

Ana Brnabić
Ana Brnabić foto: Fonet

Da premijerka razmišlja o tome da osveži svoj kabinet piše i Kurir, koji navodi da će on biti osvežen s najmanje četiri nova ministra.

- Planira se formiranje zasebnog ministarstva za infrastrukturu, dok bi tri aktuelna ministra bila zamenjena.

Navodno, još uvek aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić bi, u slučaju rekonstrukcije, mogli da postanu ministri, a pojačanje u Brnabićkinom timu bili bi i direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan, kao i direktor „Tiršove“ Zoran Radojičić!

Zoran Radojičić
Zoran Radojičić foto: Beta

- Dugo se spekulisalo da li će, nakon beogradskih, biti i parlamentarnih izbora, ali se od te ideje odustalo. Ipak, premijerka Brnabić uveliko razmišlja o osveženju svog ministarskog tima, pa bi tako neki uskoro mogli da budu zamenjeni. U igri je više imena, ali je vrlo moguće da će Vesić i Mali dobiti ministarske fotelje - priča izvor Kurira i dodaje:

Goran Vesić
Goran Vesić foto: Beta

- Mali bi mogao da zameni Gorana Kneževića na mestu ministra privrede.

Siniša Mali
Siniša Mali foto: Beta

- On je za tu funkciju viđen zbog svog višegodišnjeg iskustva u privredi, iza sebe ima rezultate... Vesić bi trebalo da bude ministar infrastrukture, koja će se izdvojiti iz ministarstva koje trenutno vodi Zorana Mihajlović. Takođe, pojačanje u Vladi bi mogao da bude i doktor Radojičić, koji je bio nosilac liste SNS na beogradskim izborima. Reč je o odličnom stručnjaku, koji zna kako funkcioniše zdravstveni sistem, pa bi i te kako mogao da doprinese resoru koji sada vodi Zlatibor Lončar.

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar foto: Fonet

Iz Vlade bi, kako se novodi mogao da ode ministar kulture Vladan Vukosavljević:

Vladan Vukosavljević
Vladan Vukosavljevićfoto: Youtube printscreen

- On se na tom mestu nije najbolje snašao. Zamenila bi ga Trivanova, koja se dobro pokazala vodeći „Glasnik“.

Jelena Trivan
Jelena Trivan foto: Fonet

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da su povremene rekonstrukcije Vlade i te kako dobre:

- Ideja rekonstrukcije podstiče ministre da permanentno rade i da niko od njih ne pomisli da je po automatizmu ministar za pun mandat. To je dobar podsticaj i način da se stalno osvežavaju kadrovi. Ministri moraju da znaju da će njihov rad uvek biti posmatran pod lupom.

Prognoze kladionica

VUJOVIĆEVA FAVORIT ZA GRADONAČELNIKA

Pisanje Kurira da bi predsednica opštine Savski venac Irena Vujović mogla da postane nova gradonačelnica Beograda potvrđuje se i na kladionicama.

Irena Vujović
Irena Vujović foto: Beta

Naime, ona je favorit za novog gradonačelnika Beograda prema kvotama kompanije „Mocart“, koja je na minulim izborima skoro u glas projektovala razliku u procentima između SNS i liste koju je predvodio Dragan Đilas.

Kvota na Vujovićevu iznosi 2,4, odmah iza nje je sadašnji gradonačelnik Siniša Mali sa 2,6, a potom slede Goran Vesić i Zoran Radojičić sa po 4,0, Aja Jung sa 7,0 i Aleksandar Antić sa kvotom 10.

Bonus video:

Maja Gazdić (SNS), Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Kurir / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.