ŽURKA JE GOTOVA, A KAD SMO UPALILI SVETLO NIJE BILO VIŠE NIKOG: Na BG izborima za LDP glasalo je 1.970 osoba, a imaju 70.000 članova!
Foto: Fonet, Profimedia, Ilustracija espreso

debakl

ŽURKA JE GOTOVA, A KAD SMO UPALILI SVETLO NIJE BILO VIŠE NIKOG: Na BG izborima za LDP glasalo je 1.970 osoba, a imaju 70.000 članova!

Postavlja se pitanje šta je uzrok ovako lošeg rezultata

Objavljeno: 12:30h

Liberalno - demokratska partija doživela je pravi debakl na beogradskim izborima osvojivši 0.2 odsto glasova. Oni su toliko bili daleko od cenzusa, jer im je samo 1.970 Beograđana ukazalo poverenje.

Šta je uzrok ovako lošeg rezultata LDP-a za sada je bukvalno enigma. Da li su se građani zasitili politike koju godinama propagira lider liberala Čedomir Jovanović ili je nešto drugo u pitanju, ali, ovoj stranci nisu pomogla ni nova, mlada lica koja su bila u prvom planu u kampanji za prethodne izbore.

Inače, poražavajuća činjenica je da LDP broji oko 70.000 članova u Srbiji, što znači da je najmanje 10.000 članova iz Beograda, a na beogradskim izborima za njih je glasalo čak manje od 2.000. Za ovu partiju je glasalo čak pet puta manje glasača, nego što imaju članova u Beogradu. To implicira da te statistike očigledno nisu dobre, ili su se njihovi članovi ipak opredelili za neku drugu opciju, i ukazali poverenje nekoj drugoj stranci.

Iako je u kampanji fokus bio na mladima, javnost pri samom pomenu LDP-a očigledno nikako da zaboravi ko je njen lider, jer je ovo izgleda najgori rezultat u istoriji LDP-a. Takođe je poražavajuća činjenica i da je toliko malo ljudi za njih glasalo da je Ruska stranka, za koju maltene niko nije ni čuo do ovih izbora, osvojila duplo više glasova od njih.

Inače, na parlamentarnim izborima 2016. godine Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju osvojili su 189.564 glasa, što je 13 mandata.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. godine koji su održani u16. marta, kada su istovremeno održani i vanredni izbori za lokalnu vlast u Beogradu, LDP je osvojila 120.879 glasova.

Na izborima 2012. godine Čedomir Jovanović - Preokret, u kojem je LDP bila sa SPO, Socijaldemokratskom unijom, Bogatom Srbijom, Vojvođanskom partijom, Demokratskom partijom Sandžaka, Zelena ekološka partija - zeleni, Partija Bugara Srbije osvojili su 196.668 glasova.

Ova partija, doduše, kao i mnoge druge treba da se ozbiljno zapita šta nije u redu sa planovima i politikom koju prezentuju, kako Beograđanima, tako i celoj Srbiji.

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.