Počeo sastanak u Mostaru: Vučić i Kolinda opet za istim stolom
Foto: Predsedništvo Srbije

Konačno

Počeo sastanak u Mostaru: Vučić i Kolinda opet za istim stolom

Kako su objavili sarajevski mediji, očekuje se da će se na sastanku razgovarati o odnosima tri zemlje, posebno o ekonomskoj saradnji, spoljnotrgovonskoj razmeni i regionalnoj saradnji.

Objavljeno: 13:38h

U Mostaru je počeo sastanak članova Predsedništva Bosne i Hercegovine sa predsednicima Srbije i Hrvatske, Aleksandrom Vučićem i Kolindom Grabar - Kitarović.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović objavio je na Tviteru fotografiju sa sastanka i napisao: "U toku trilateralni sastanak BiH, Hrvatske i Srbije u Mostaru. Dijalog je ključan za pomirenje. Nadamo se da ćemo se pridružiti Hrvatskoj u EU do 2025".

Prema protokolu, posle sastanka članova Predsedništva BiH,Dragana Čovića, Mladena Ivanića iBakira Izetbegovića sa Vučićem i Grabar-Kitarović, održaće se sastanak članova Predsedništva BiH i predsednika Srbije i Hrvatske sa šefovima diplomatije BiH Igorom Crnadkom, Srbije Ivicom Dačićem i Hrvatske Marijom Pejčinović Burić. Posle toga najavljeno je obraćanje članova Predsedništva BiH i predsednika Srbije i Hrvatske novinarima. Kako su objavili sarajevski mediji, očekuje se da će se na sastanku razgovarati o odnosima tri zemlje, posebno o ekonomskoj saradnji, spoljnotrgovonskoj razmeni i regionalnoj saradnji. Teme susreta, dodaje se, posebno kada su u pitanju BiH i Srbija, biće i infrastrukturni projekti, kao i modernizacija putne i železničke infrastrukture. Biće govora i o evropskim integracijama BiH i pitanju utvrđivanja granica BiH sa Srbijom i Hrvatskom, a jedna od neizbežnih tema su i izmene Izbornog zakona BiH, koje su kamen spoticanja između Hrvata i Bošnjaka u ovoj zemlji.

BONUS VIDEO:

DSNL sa Ajom Jung i Goranom Grbovićem

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.