UDOVIČIĆ I IRENA VUJOVIĆ poklonili opremu učenicima
Ministar Vanja Udovičić, Foto: Filip Plavčić

izbori

UDOVIČIĆ I IRENA VUJOVIĆ poklonili opremu učenicima

Udovičić je naveo da je za poslednje četiri godine za 45 hiljada povećan broj dece u sistemu školskog sporta

Objavljeno: 05:57h

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović prisustvovali su javnom času u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Vojvoda Mišić", gde su poklonili, pored ostalih sportskih rekvizita, bicikle najboljim učenicima.

Ministarstvo sporta i omladine, zajedno sa Sportskim savezom Srbije i Biciklističkim savezom Srbije, poklonili su školi "Vojvoda Mišić" na Savskom vencu i najsavremeniju sportsku opremu, izmedju ostalog lopte, table za košarku, mreže, golove...

Udovičić je naveo da je za poslednje četiri godine za 45 hiljada povećan broj dece u sistemu školskog sporta, te dodao da kako bi se nastavilo sa povećanjem broja dece u tom sistemu, neophodno je da sva deca imaju najbolje uslove.

Prema njegovim reccima, zbog toga se nastavlja akcija u okviru koje će u toku 2018. godine, 15 odsto svih fiskulturnih sala na celokupnoj teritoriji Srbije, dobiti adekvatne rekvizite i sportsku opremu.

"Želimo da kroz donaciju sportske opreme i rekvizita poboljšamo uslove za bavljenje sportom, poboljšamo uslove za održavanje časova fizičke kulture, motivišemo nastavnike i profesore da se na kvalitetniji način bave decom, da motivišu decu da uđu u sistem sporta, sistem rekreacije i da samim tim širimo našu bazu za potencijalni vrhunski sport", kazao je Udovičić.

Istakao je da ne može svako dete da bude najbolje na svetu, ali da je želja Vlade Srbije da đaci imaju najbolje moguće uslove i da imaju pravo na kvalitetniji čas fizičkog vaspitanja.

"Želimo da im omogućimo da sport bude način razmišljanja, vaspitanja, jer naša je želja zdravija nacija. Želja nam je da sport ne bude privilegija pojedinaca, već da bude dostupan svima", naveo je ministar sporta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.