Vesić: U Beogradu do sada uređene 22 stanarske garaže
Foto: Beta

izbori

Vesić: U Beogradu do sada uređene 22 stanarske garaže

Parking servis - od 2008. do 2013. godine, odnosno u periodu prethodne gradske vlasti, uložilo u sređivanje stanarskih garaža 175 miliona dinara

Objavljeno:

JKP "Parking servis" završilo je radove na rekonstrukciji četiri garaže sa rezervisanim parking mestima, takozvane stanarske garaže, koje su prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića sređene po standardima koje imaju javne garaže.

Reč je o stanarskim garažama "Jurija Gagrina 1", "Jurija Gagarina 2", "Olge Alkalaj" i "Dr Ivana Ribara", naveo je on i dodao da je "Parking servis" je, računajući i te četiri garaže, do sada uredio 22 stanarske garaže.

"Ovim akcijama pokazujemo da nam je stalo da, osim javnih, uredimo i sve stanarske garaže u prestonici, bez obzira na to što je cena za izdavanje parking mesta beneficirana", naveo je Vesić.

On je naveo da je "Parking servis" od 2008. do 2013. godine, odnosno u periodu prethodne gradske vlasti, uložilo u sređivanje stanarskih garaža 175 miliona dinara, dok je u periodu sadašnje gradske vlasti to preduzeće za istu namenu uložilo milijardu i 450 miliona dinara.

"Na taj način smo pokazali da želimo da novac koji dobijamo od građana za parkiranje uložimo u poboljšanje uslova i standarda kako bi garaže bile na evropskom nivou i zaista, sve garaže koje je uradio 'Parking servis', bez obzira da li su javne ili stanarske, su istog kvaliteta kao i bilo gde u Evropi", rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je uređenje stanarskih garaža po evropskim uslovima postao stanadard u tom preduzeću i istakao da više neće biti moguće da garaže stare 30, 40 godina ne budu renovirane.

"Završili smo ove četiri garaže, a imamo još pet stanarskih garaža na Novom Beogradu koje počinjemo da radimo prvog aprila i očekujemo da ćemo ih završiti za dva do tri meseca", dodao je Čupković.

Pogledajte bonus video :

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.