Nova stranka: Prekršajna prijava protiv građana na protestu primer zloupotrebe države!
ZORAN ŽIVKOVIĆ, Foto: Boško Karanović

"DRŽAVA IDE UNAZAD"

Nova stranka: Prekršajna prijava protiv građana na protestu primer zloupotrebe države!

Zajedno sa njima, kako je rekao, prijavljeni su i Marko Dmitrović i Tijana Hegić

Objavljeno:

Predsednik Nove Stranke, Zoran Živković izjavio je danas da je prekršajna prijava protiv četvoro građana, koji su tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića protestovali na Trgu Republike, još jedan primer zloupotrebe države i atak na ljudske slobode i slobodu izjašnjavanja.

Živković je na konferenciji za novinare naveo da je prekršajna prijava, zbog okupljanja i javnog obraćanja bez dozvole na Trgu Republike tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, podneta protiv glumca i člana Nove stranke Ljubivoja Tadića i kandidata za odbornika na listi "Da oslobodimo Beograd" i predsednika Foruma mladih Nove stranke Uroša Elekovića. Zajedno sa njima, kako je rekao, prijavljeni su i Marko Dmitrović i Tijana Hegić.

"To je bilo kad je Vućić trošio narodne pare u Palati Srbija i pravio svoju drugu ili treću inauguraciju", rekao je Živković navodeći da su prijavljeni jer su se osmelili da na tom skupu kažu nešto "na način na koji je primeren onome kako oni vide stanje u Srbiji". Predsednik Nove stranke smatra da su prijave stigle iz "Vučićevog kabineta, jer za sedam dana počinje izborna ćutnja, a ovde je bar jedan odbornički kandidat prozvan". Živković je ocenio da je tako nešto nedopustivo i istakao da će se protiv toga boriti i Nova stranka i koalicija u kojoj je "Da oslobodimo Beograd". "Ovakvi primeri zloupotrebe države više ne mogu i ne smeju da budu ponovljeni u Srbiji", kazao je Živković i pozvao gradjane da sutra podrže okrivljene ispred Prekršajnog suda u Ustaničkoj ulici.

Glumac i član Nove stranke, Ljubivoje Tadić je kazao da se decenijama bavi različitim oblicima javnog delovanja i da je za to vreme održao više stotina govora, ali da mu je ovo prva prekršajna prijava koju je dobio. "To samo govori koliko idemo unazad, a ne unapred", rekao je on.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.