VUČIĆ U ĆIRILICI: Nije isključeno da je Olivera Ivanovića ubio Srbin, ali ni Albanac!
Aleksandar Vučić, Foto: Print Screen Youtube

GOSTOVANJE PREDSEDNIKA

VUČIĆ U ĆIRILICI: Nije isključeno da je Olivera Ivanovića ubio Srbin, ali ni Albanac!

Odgovaraće na pitanja novinara

Objavljeno: 22:43h

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, večeras je gost na TV Happy u emisiji "Ćirilica" koju vodi Milomir Marić.

Aleksandar Vučić je odmah na početku emisije ušao u polemiku sa Milovanom Ćulibrkom. Vučić je rekao da mu odgovara što ga NIN oštro kritikuje jer pokazuje da sloboda medija postoji što nije bio slučaj u vreme Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

On je odgovarajući na pitanja rekao da je važno da novinari u Srbiji rade slobodno i da svako treba da piše šta želi, a da je druga stvar kako će to prihvatiti čitaoci.

- Ja neću da dajem pare da bi me hvalili, a mislim da činjenice govore drugačije. Ja ću da radim i daustanem pre šest ujutru i da se dokazujem radom i trudom. Neću da se dodvoravam nikome i da plaćam reket, a vi nastavite, rekao je Vučić.

Vučić u Ćirilici
Vučić u Ćirilicifoto: Youtube printscreen

Upitan da prokomentariše izjave Boruta Pahora i Edija Rame o Kosovu, Vučić je rekao:

- Postoje razni pritisci, ali mi se ponašamo krajnje odgovorno i u odnosima sa susedima, ali i prema EU. Postoje različiti aršini... Prištini je dato sve. Albanci mogu sve, da prisvoje tuđu teritoriju, a Srbi ne mogu ništa. Nema tu ljubavi, već samo interesa. Danas jedino što Srbiju više poštuju jer smo politički i ekonomski jači.

Zatim je dodao:

- Hoćemo li mi zato što smo ljuti jer su nam činili nepravde , što su jedino nas u Evropi bombardovali da ćutimo ili ćemo da dignemo glavu i gledamo u budućnost? Ja ću dati svoj predlog za kompromisno rešenje, jer ne može neko da dobije sve, a neko da izgubi sve.

Predsednika su pitali kako komentariše to što je Oliver Ivanović upozoravao BIA-u da mu prete.

-Razgovarao sam više puta sa Ivanovićem. Postojao je sukob između njega i Radojičića. Sa Radojičićem nisam nikad razgovarao, možda telefonom. Sad se postavlja pitanje: taj čovek je znao da će neko da uperi prstom u njega. Od 2000 godine taj sukob postoji. Pa se postavlja pitanje je li on glup ili lud? Mene brine što se istraga ne sprovodi u svim pravcima jer nekome to ne odgovara. Ali naši nadležni organi to dobro rade.

Predsednik Srbije je istakao da ne misli da je ubistvo lidera lidera Građanske inicijative "Srbija, sloboda, pravda" skrajnuto iz medija.

- Ne odbacujem mogućnost da je naručilac ubistva Srbin, ali ni Albanac! - istakao je Vučić.

Vučić izjavio je večeras da je više puta pocepao "papire" zapadnog sveta koji je priznao nezavisnost Kosova, iza kojih se kriju pokušaji da Srbija "prizna, ali da ne prizna nezavisnost".

- Kriju se pokušaji da svi kažu - "Vučić je dovoljno jak politički, ume da trpi kritiku, napade, 'ajde da ga nateramo, nagovorimo, da on to nekako prizna, a mi da vidimo šta Srbiji možemo da damo i da zaboravi na Kosovo - objasnio je Vučić u emisiji "Ćirilica" televizije Hepi.

Vučić je najavio da će svoj predlog izneti krajem marta, početkom aprila, dodajući da ne odbacuje nijedno rešenje unapred, jer se i dalje razgovara.

Vučić u Ćirlici
Vučić u Ćirlicifoto: Youtube printscreen

Zatim je govorio o odnosima sa Rusijom i Kinom.

- Držimo se svoje stolice, sami donosimo odluku. Vlada donosi odluke, siguran sam da će Ana Brnabić da se konsultuje. Imamo svoju glavu da razmišljamo, a ona je najbliža srpskoj strani i našim interesima! To je jedina politika koja donosi rezultat za ovu zemlju i naše građane - ocenio je Vučić i rekao da je to njegov posao i da ih treba pustiti da rade kao i do sada.

Upitao je svoje kritičare koje bi oni strane da se odreknemo, u situaciji kad je nasa razmena s Rusijom povećana 25 odsto, a od ukupne razmene 20 odsto je s regionom, a 68 sa EU.

- Da izgubimo jedno ili drugo, sta hoćete. Moj je posao da ne izgubimo ni jedno ni drugo, uspevali smo to ranije, uspećemo i sada.

A kad ne bude mogao da u tome uspeva, kaže, doći će na vlast neko drugi ko

će to moći.

- Srbija bez Rusije, to je jako lose, Srbija bez evropskog puta isto tako lose. Zavrsićemo taj put, nadam se 2025. godine, ali ćemo u međuvremenu napraviti još bolje odnose s Rusijom - zaključio je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.