SAŠA JANKOVIĆ (PSG): Ovaj režim tone u sve dublju diktaturu!
Janković je na strani novinara koji je dopisnik mnogih stranih medija, Foto: Fonet

kritika vlasti

SAŠA JANKOVIĆ (PSG): Ovaj režim tone u sve dublju diktaturu!

Janković je ovo naveo posle informacije o mogućnosti proterivanja belgijskog novinara

Objavljeno:

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas, nakon informacije o mogućnosti proterivanja belgijskog novinara iz Srbije, da vlast predsednika Aleksandra Vučića "svakog dana tone u sve dublju diktaturu". - Teranje stranih novinara iz Srbije zbog izveštaja kojim se, kako je režim navikao, ne lažira stvarno stanje je kršenje i domaćih i međunarodnih zakona i konvencija, ali iznad svega, znak poodmakle diktature i mraka. Uskoro će svi koji ne misle kao Vučić i formalno biti proglašeni za "pretnju javnom redu i nacionalnoj bezbednosti" kao što su MUP i BIA proglasile Bertinšana - ocenio je u saopštenju predsednik PSG Saša Janković.

On je dodao da je Bertinšan belgijski državljanin, novinar, dopisnik brojnih stranih medija, oženjen srpskom državljankom i u Srbiji živi duže od decenije, što je dovoljno da mu se dozvoli trajni boravak. - Umesto toga, zbog objektivnih i profesionalnih tekstova režim Aleksandra Vučića ga tera iz zemlje koja mu je postala dom - dodao je Janković.

U saopštenju se dodaje da Srbija nije tako daleko od Turske, u kojoj novinari bivaju osuđeni na doživotnu kaznu zatvora pod istim obrazloženjem sa kojim se u Srbiji proteruju.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.