Tadić: Ubistvo Ivanovića posledica porasta organizovanog kriminala!
BORIS TADIĆ, Foto: Fonet

stav

Tadić: Ubistvo Ivanovića posledica porasta organizovanog kriminala!

On je ponovo upitao šta je Srbija uradila da zaštiti Ivanovića i dodao da ukoliko država ne zaštiti svog ugroženog građanina, "ona učestvuje u zločinu" i da ukoliko predstavnici države ne daju odgovor, "zataškavaju zločin"

Objavljeno:

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića posledica porasta organizovanog kriminala i optužio državu Srbiju da nije učinila ništa da ga zaštiti. On je ponovo upitao šta je Srbija uradila da zaštiti Ivanovića i dodao da ukoliko država ne zaštiti svog ugroženog građanina, "ona učestvuje u zločinu" i da ukoliko predstavnici države ne daju odgovor, "zataškavaju zločin".

"Ovim ne optužujem nikoga da je izvršio ubistvo u ime države Srbije, ali upućujem potpuno jasnu optužbu da država Srbija ništa nije učinila da zaštiti svog građanina čiji je život bio više nego očigledno ugrožen", rekao je Tadić na konferenciji za novinare. On je podsetio na reči dobitnika američke Pulicerove nagrade Metjua Galicije da će sledeća zemlja u kojoj će novinar biti ubijen biti Srbija, jer se stvara atmosfera za tako nešto i dodao da je i on (Tadić) pre izvesnog vremena upozoravao da je moguće da se u Srbiji dogodi političko ubistvo, a da je za ubistvo Ivanovića bila pripremana atmosfera hajke, kriminaliacije i satanizacije svih onih koji se protive aktuelnoj vlasti. "Podsećam vas na rečenice zvaničnika Srbije gradonačelnika Mitrovice Gorana Rakića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji su govorili da je on čovek koji deli srpski narod, koji je prodao zemlju Albancima u Severnoj Mitrovici, da je on monstrum, da su njegovi saradnici ubice i zločinci. To je način na koji se priprema ubistvo čoveka, ubistvo političara, ubistvo novinara, to je način na koji se ugrožava bezbednost svake zemlje", rekao je Tadić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.